Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Pytanie do znawców
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ginger80, post: 121984, member: 2758"] Po 1 dziękuję wszystkim za odpowiedzi i rady, naprawdę doceniam to tym bardziej że nie spodziewałem się AŻ takiego odzewu w tak krótkim czasie :eek: A teraz sam się zabieram za odpowiadanie na Wasze posty czyli zaczynając od [USER=919]@nabrU[/USER] w Holandii nie mieszkam za długo ( choć już kilka lat ) i wiadomo też że jeszcze przyzwyczajenia z kraju że spalinówka rządzi ;) ( na pewno wciąż pod wieloma względami ma przewagę ) Napisałem że Tesla a potem inne marki z tego powodu że się zastanawiam czy brać kilkuletnią Teslę właśnie czy jednak znacznie młodsze inne elektryki a mój budżet to ok 30-35 tyś euro. Nie mam możliwości ładowania z domu ale jak już tu inni koledzy zauważyli w NL ładowarek co nie miara a samych SC jest według oficjalnej strony Tesli 40 lokalizacji więc jak na tak mały kraj to chyba dość sporo. Tak patrząc w okolicy jakie mam to to jednej lokalizacji mam 8km do innej nieco ponad 15km, w pracy mogę się ładować obecnie za darmo (fakt że ze zwykłego gniazdka) ale że specyfikacja pracy jest taka że pewnie za jakiś czas lokalizacja się zmieni to już może tak ładnie nie być 🤷♂️. Samochód więc bym chciał używać jako dojazd do pracy ale również po prostu prywatnie także jakbym odwiedzał PL. Dziękuję również [USER=89]@Michal[/USER] za linka oraz [USER=476]@ciastek[/USER] za dość dokładną odpowiedź podana z przykładami 👊 Co do samego wyboru auta to kusi właśnie model S z darmowym ładowaniem bo dodając do tego że nie muszę płacić podatku drogowego jako że to elektryk (niestety jeszcze tylko do 2025) to jazdę praktycznie mam za darmo ( nie licząc oczywiście ubezpieczenia czy jakiś napraw itp.) choć też fakt że słyszałem aby nie ładować się tylko na SC bo szybciej "niszczy" się baterię. S też bym chciał wybrać ze względu na to że ma więcej miejsca w stosunku co do 3 choć tu też znów najbardziej bym chciał model X ale wiem że w tych widełkach cenowych to ciężko o ten model, dwa jak już jest to zawsze z tyłu głowy mam a dlaczego on jest akurat najtańszy no i odpada wtedy free ładowanie (to też akurat nie jest jakiś ogromny problem) Jeszcze raz dzięki za odp i oczywiście kolejne mile widziane bo to jednak zawsze lepiej się uczuć od bardziej doświadczonych osób. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Pytanie do znawców