Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Q2, 2022....o co tu naprawdę chodzi ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Darek1, post: 44983, member: 964"] Dołożę swoje 3 grosze. Miałem kupować Kia eNiro full opcję. Wtajemniczeni (zainteresowani) pewnie wiedzą, że na przełomie roku Kia wycięła parę elementów wyposażenia z full opcji. Nagłośnienie JBL, wentylacja foteli, wyłącznik głośnika zewnętrznego. Zatem model rocznikowy '21 był bogatszy niż '22. W styczniu, lutym były dostępne już wyprodukowane samochody w 2021, ale modelowo były zarówno '21 i '22. Bardzo szybko schodziły wersje '21. Jak już się zdecydowałem na zakup, to nie było już samochodów full opcja model '21 - tych z JBL i wentylacją foteli. Ale przeszukałem cały internet i znalazłem. Jest w Łodzi taka, stoi i na mnie czeka. Zatem telefon, dostałem ofertę na emaila. W opisie wszystko się zgadza - jest wentylacja, jest nagłośnienie JBL. Po dwóch dniach proszę o proformę do zrobienia zaliczki. Po następnych dwóch dniach dostaję. Ale zacząłem trochę nabierać podejrzeń, ponieważ na zdjęciach w ogłoszeniu nie widziałem przycisku od wentylowanych foteli i znaczka JBL na głośnikach. Zatem przed zrobieniem przelewu, zrobiłem ostatni telefon do miłej Pani z salonu: "Czy mogła by Pani sprawdzić, czy na pewno ma wentylowane fotele - musi mieć przycisk i czy ma nagłośnienie JBL - powinien być napis na głośnikach". Pani szuka, szuka. Nie jest pewna. Dopyta się dokładnie. Po dwóch godzinach telefon. Ten egzemplarz nie ma nagłośnienia JBL i wentylowanych foteli. Ma nowe logo. Modelowo, to jest '22. Pytam się: "Przecież w ofercie i w ogłoszeniu była wentylacja foteli i nagłośnienie JBL". Odpowiedź, był błąd w systemie, a samochód sprzedawany nie musi być dokładnie taki sam, jak w ofercie. Zdenerwowała mnie trochę. Oczywiście zrezygnowałem z zakupu i ostatecznie kupuję u Elona. Także nie tylko Elon i jego firma sobie lecą w kulki z klientami. Co zresztą tu na forum, nawet w tym wątku było kilkukrotnie poruszane. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Q2, 2022....o co tu naprawdę chodzi ?