Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Rady dla kupującego pierwszego elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 177029, member: 3354"] Nie bardzo. Ale staram się iść przez życie tak, żeby możliwie mało przeszkadzać innym, również w czasie kiedy poruszam się samochodem. Nie chodzi o to, żeby ten za mną mógł zapierniczać, tylko żeby ruszył być może sekundę szybciej i może dzięki temu na tej zmianie świateł przejedzie jeden samochód więcej. Taki mały dobry uczynek, dzięki któremu czyjś dzień stanie się minimalnie lepszy. Do tego lubię dynamiczną (nie mylić z szybką) jazdę, więc zarówno ja, jak i jakaś przypadkowa osoba wygrywamy. Zgadza się. Tylko jest jeszcze kwestia tego, na ile pewnie takie dynamiczne przyśpieszenie do 50 (bo o takim zakresie prędkości piszę) da się osiągnąć na brudnej (np. zakurzonej) drodze. Jak bezpieczne i przewidywalne jest zachowanie samochodu, jeżeli w trakcie tego przyśpieszania potrzebujesz jeszcze zmienić tor jazdy. Do tego jest jeszcze kwestia zwykłej, ludzkiej frajdy. Przyśpieszenie na autostradzie, czy S'ce jest pomijalne, bo na tego typu drogach nie bardzo jest po co przyśpieszać naprawdę dynamicznie. Ja np. lubię takie nie za dobre, dość kręte lokalne drogi, gdzie ograniczają mnie umiejętności, a nie ograniczenia prędkości i brak strachu przed ich złamaniem. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Rady dla kupującego pierwszego elektryka