Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Rady dla kupującego pierwszego elektryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Wojtek Wawa, post: 177048, member: 466"] Dokładnie, mi ładny kolor samochodu nie nudzi się NIGDY, a do brzydoty trzeba się przyzwyczajać. Znam ludzi, którzy żonę potrafią sobie wybrać, bo dobrze sprząta chatę (albo nie wiem, szybciej się rusza, żeby była analogia LR do RWD). Sam z rodziną lubię ładne rzeczy, w hotelu za widok też zawsze dopłacam. Mam ładny widok za oknem i w mieszkaniu i w górskim domku (jeśli ktoś ma działkę do 200 km z Warszawy z ładnym widokiem to proszę znać na priv, bo w góry mamy 5 h to za dużo na weekendy). Albo przez 7 lat nie znudził mi się system parkowania. Tak jak nie znudziło mi się latanie po świecie, zamiast jechania 1-2 dni w jedną stronę (a nawet 1 dzień lotu to mimo wszystko co innego niż 1 dzień za kółkiem, bo zmieniamy kontynent, czytamy w samolocie książki, a nie przejeżadżamy raptem 1500 km dwa kraje obok). A dyskusja ciągle wraca do tego, że super, jak żona z synem mi się pożygają. Bo to super dla Was, ale chyba mnie nie stać, bo proszę pisać o czymś innym niż przyśpieszenie/stabilność. Oczywiście nie każdy do tego wraca i tym osobom serdecznie dziękuję. Dużo się dowiedziałem. BTW generalnie to przeraża mnie przestarzałość technologiczna tesli - pisałem o tym. Elon przez ostatnych 5 lat nie zrobił niczego nowego, pamiętam jak miały być nowe super baterie, a tu już "wszyscy" robią 800V, tylko nie tesla. Miał być model 2 (idealny dla naszych potrzeb), to już wiemy, że nie będzie. Miał być FSD (akurat byłbym na to klientem), a działa żenująco źle w UE, i to że jest tak skalibrowany, to jedynie tesli wina, a nie UE, bo zwyczajnie inne marki robią to lepiej. Pamiętam, że z mapami google w tesli też jest denerwujący problem, nie mogłem swojego domu wprowadzić (a budynek ma prawie 30 lat). Ponarzekałem sobie, ale RWD się jaram. Tylko mózg dostaje coraz to nowe dane, żeby odpuścić: - wczoraj na zakupach odsłuchałem nowego filmiku Daniela Grzyba o zapaści sprzedaży tesli w Polsce (czego się spodziewali podnosząc ceny?) - dziś odsłuchałem kolejnego filmu (ADAM TECH) o idącej zmianie w bateriach, tego jest mnóstwo wszędzie, ale rzeczywiście jak samochód ICE z 2017 roku nie różni się niczym od samochodu ICE 2024, to przy elektrykach człowiek myśli inaczej. Tesla S z 2017 mało odbiega od tesli s 2024, bo zwyczajnie ta marka przestała się rozwijać (nowa tesla przejedzie max 20% więcej i trochę lepiej jest zmontowana, trochę cichsza). Oglądam testy chińczyków i tam jest wspaniale pod każdym względem. I rzeczywiście coraz mniej mnie stać psychicznie wydawać gotówkę na teslę. Jednak ten brak rozwoju ma zalety. Porównałem utratę wartości na otomoto tesli 3 versus lexusa ux i widzę, że jest dużo lepiej w przypadku tesli. I jak pisałem, wolę mieć jeden dobry smartfon 8 lat, niż zmieniać co roku na chińczyka. Więc umówionego elektryka nie odwołuję. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Rady dla kupującego pierwszego elektryka