Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
Ranking kart / aplikacji roamingowych do ładowania EV
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="piotrpo, post: 149937, member: 3354"] Teoretycznie masz rację. W praktyce fakt, że coś takiego jest na strzelam 5% ładowarek i w kilku samochodach zmienia prawie nic. Też mam w Tesli na tych paru SuC takie dogodne rozwiązanie. Natomiast jako użytkownik EV chciałbym mieć prostsze życie. A to prostsze życie będę miał, kiedy nie będę zmuszany przez każdą nową ładowarkę do zainstalowania nowej apki o zapachu curry, rzucenia kilkoma przekleństwami w trakcie tworzenia profilu i dodawania karty, później zastanawiania się, czy akurat w tej lokalizacji powinienem najpierw podpiąć, później autoryzować, czy może odwrotnie. No i fajnie, że mamy już ~jeden standard wtyczki. Krok w dobrą stronę. Fajnie, że mamy rozwiązanie techniczne, które pozwala znacząco obniżyć całą tą upierdliwość ładowania się. Natomiast jako użytkownik, chcę mieć do tego dostęp, sam fakt, że gdzieś tam takie możliwości istnieją to dla mnie za mało. Swoją drogą - nie wiedziałem, że jest już taki protokół komunikacji jak p&c - super, teraz "wystarczy" jedynie wymusić jego rozpowszechnienie w sensowny sposób. Zakładanie w każdej sieci osobnego profilu do spięcia z moim VIN nie jest dla mnie jakieś super sensowne. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Karty i aplikacje mobilne
Ranking kart / aplikacji roamingowych do ładowania EV