Reklamy na Forum

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Dobry wieczór.

Zmieniłem ustawienia reklam na stronie i Forum. Zmniejszyłem ich liczbę do minimum, ale pozwoliłem Google decydować o ich umiejscowieniu i tu, i tu. Informacyjnie.

ciastek

Pionier e-mobilności
Te wyjeżdżające z góry są irytujące, gdyż zasłaniają menu.
0E696501-BF25-4535-9DB6-BCAA560B2CBE.jpeg

Michal

Pionier e-mobilności
Jak zasłaniają menu, to się klikają - Google jest mistrzem w podtykaniu reklam pod myszkę, a kliki to pieniądze dla redakcji ;)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Jak zasłaniają menu, to się klikają - Google jest mistrzem w podtykaniu reklam pod myszkę, a kliki to pieniądze dla redakcji ;)

Google kara takie praktyki.

Zdecydowaliśmy się na włączenie reklam automatycznych, bo mechanizmy Forum z kodami z reklam działają różnie. Właśnie się przyglądamy temu wszystkiemu...

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
No są. Ja to z tych, co używają głównie opcji „nowe posty”.
Teraz za każdym razem muszę wpierw zwinąć reklamę. A nawet wtedy trafienie w hamburger nie jest proste.
View attachment 7863

Dziękuję za komentarz. Czy możemy przetestować je przez dobę z ew. opcją rozszerzenia, gdy redakcja znajdzie sposoby na lepszą ekspozycję treści?

Last edited:

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
opera - nie widze zadnych reklam o_O

Pewnie blokuje.

Google nie powinno robić takich sztuczek. Ludzi dość ostro za to karze...

aadamuss

Posiadacz elektryka
W Tapatalku na górze nie przeszkadzają ale dołem trzeba dużo przewijać żeby coś napisać.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
W Tapatalku na górze nie przeszkadzają ale dołem trzeba dużo przewijać żeby coś napisać.

Przerzuciłem je pod okienko wpisywania wiadomości.

vwir

Pionier e-mobilności
Nie jest. Po kliknięciu w hamburgera dwie pierwsze opcje znikają pod reklamą:

Attachments

• 45DABA14-2D7B-4980-95A7-AAD112D5C321.png
    45DABA14-2D7B-4980-95A7-AAD112D5C321.png
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 29

daniel

Pionier e-mobilności
Strzałka do chowania po złożeniu reklamy zasłania hamburgera. A jak jej nie złożę to zasłania mi 10% tekstu przy przewijaniu forum.

Olecki

Pionier e-mobilności
Dla mnie stało się nieużywalne na telefonie. Reklama na górze wyjeżdża po kliknięciu w pokaż najnowsze, co powoduje jej odpalenie. Do tego wcześniej nie zauważyłem reklam pełnoekranowych, teraz są.
A u mnie nie ma widocznych reklam na telefonie (chrome) mimo tego że nie mam zainstalowanego żadnego adblocka. Jedyne co się zmieniło to po kliknięciu w Nowe Posty to pomiędzy górnym menu a pierwszym postem mam pół ekranu przerwy ale bez żadnych reklam.