Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Rekordowe przebiegi TM3, dotychczasowe problemy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 14323, member: 89"] Ja mam: TM3 LR 2021 odebrany w 17.12 2020 z przebiegiem obecnie ponad 22 000 km Freemont - jedna z pierwszych partii M3 z pompą ciepła i to chyba z tym był problem na początku - opis poniżej Bateria E3D (podobno Panasonic ale nie mam o tym danych o pojemności) z WLTP 580 km - danych o ładowaniach wynika, że obecnie mam użyteczną pojemność około 71kWh. Data produkcji 22.10.2020 Nic nie trzeszczy. Problem miałem jeden - przy -15C w styczniu (kiedy jeszcze auto stało pod chmurką) miałem problemy z akumulatorem 12V - samochód rano nie reagował na nic. Robili 2 podejścia do naprawiania (dostałem na ten czas zastępczy TMX): [LIST=1] [*]Wiązka przewodów od pompy ciepła - pomogło na kilka godzin i oddałem znowu tego samego dnia. [*]Drugim razem wymienili akumulator - ale zrobiło się cieplej, więc nie wiem czy to pomogło - moim zdaniem nie. [/LIST] Moim zdaniem problem polegał na tym, że 12V był za rzadko doładowywany, a przy mrozach pompa ciepła go zjadała, więc w końcu całość padała. W każdym razie chyba miesiąc później wyszła aktualizacja, która to poprawiła, ale okaże się przy kolejnych mrozach :) Ps. [USER=51]@kpolak[/USER] - musisz zrobić update stopki :) Baterię możesz sprawdzić w dokumentach rejestracyjnych jest taki jeden papier ("Complete Vehicles EC Certificate Of Conformity"), na którym ja mam "Variant: E3D". [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Rekordowe przebiegi TM3, dotychczasowe problemy