Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Rivian - taka sytuacja :)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Polonus, post: 94436, member: 2177"] Ja już ponad rok czekam, po wpłaceniu zaliczki, na naszego R1T. Niestety w naszym mieście nie ma punktu obsługi klienta i nie wiadomo kiedy będzie, więc na razie mój status jest "oczekujący", bez podania konkretnej daty odbioru. Cytat z ostatniego maila od Riviana: [I][COLOR=rgb(147, 101, 184)][B]Current state-level dealer protection laws prohibit us from opening a Rivian Service Center in your state. Without an accessible Rivian Service Center, we are unable to provide you with the ownership experience you deserve and that we demand.[/B][/COLOR][/I] [COLOR=rgb(147, 101, 184)][B][I][/I][/B][/COLOR] [I][COLOR=rgb(147, 101, 184)][B]We are working with officials at various levels of your state government on changing these restrictions, but at this time we cannot provide timing on when we will be able to provide service operations near you.[/B][/COLOR][/I] Napisałem im, że mogę jechać odebrać samochód do Atlanty, to ok. 400 km od Charlotte, ale na razie nie mam odpowiedzi. Mam wrażenie, że tu raczej chodzi o to, że starzy zaliczkodawcy mają zagwarantowaną starą cenę, więc Rivian woli najpierw sprzedawać auta nowym nabywcom. Mój samochód będzie kosztował $76300, nowy nabywca za to samo auto musiałby zapłacić $93400. Dodatkowo nabywcy elektrycznych SUV ów cenie do 80 tys dolarów otrzymują $7500 zwrotu podatków, więc de facto nasz Rivian kosztowałby o $24600, czyli o ponad sto tysięcy złotych mniej niż kogoś, kto na kupno zdecydowałby się dzisiaj. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Na każdy temat
Rivian - taka sytuacja :)