Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Rozliczenie z Tauron.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="yarrker, post: 135184, member: 2286"] Już tłumaczę . Fotowoltaike najprzyjemniej rozlicza sie co 12ms ( w lato nadprodukcja spora , w zime zabierasz bla bla bla ) Tauron Enea czy Pge mają prawo do prognozowania faktur ALE TYLKO ZA KOSZT STAŁE . Nie maja prawa do fakturowania prognoz zużycia. Dla swoich klientów w Enea mam przygotowany taki liścik . Przerób go , wyslij do Taurona i mogą wtedy bujać jajami :) Reklamacja Imię i Nazwisko Adres Tel. Nr kontrahenta W nawiązaniu do wystawianych faktur prognozowanych za energię elektryczną i usługi dystrybucji nr (faktury) uprzejmie informuję, że jestem posiadaczem instalacji fotowoltaicznej, która w 100% zaopatruje moje gospodarstwo domowe w energię elektryczną, dlatego zwracam się z uprzejmą prośbą o zmniejszenie wysokości prognozowanych faktur wyłącznie do opłat stałych (abonamentowych) Zgodnie z zapisami §2 ist.8 (Umowa Enea kompleksowa, powinno być pod tym §ale proszę sprawdzić) umowy (numer umowy z Eneą okres musi być wpisany 12 miesięcy) o świadczenie usługi kompleksowej okres rozliczeniowy został ustalony na 12 miesięcy. Na podstawie przysługującego mi prawa §32 ust. 5 z dnia 6 marca 2019 Rozporządzenie Ministra Energii w sprawie szczegółowych zasad kształtowania i kalkulacji taryf oraz rozliczeń w obrocie energią elektryczną wracam się do Państwa o uznanie mojej reklamacji za zasadną. Z poważaniem [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Rozliczenie z Tauron.