Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Rozmowa z Piotrem Zarembą z ElectroMobility Poland – Cartrack Polska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="krist, post: 3074, member: 85"] Ja nie jestem pewien czy można być aż tak naiwnym żeby wierzyć w sukces tego przedsięwzięcia. Im dłużej to trwa, tym bardziej jestem przekonany że trzeba być kompletnym cynikiem żeby to ciągnąć dalej. Najpierw były czary co do tego co to my światu nie pokażemy, potem przyszło otrzeźwienie, auto będzie składane z klocków dostępnych na rynku, a jego zaletą m być naszość i taniość. Tylko że jak przesuniemy się na osi czasu o te 3 lata, (choc to mega optymizm, i twierdze że za najwcześcniej 4-5 pierwsze auta mogły by sie pojawić w sprzedaży), to zobaczymy Teslę model 2 która już powoli będzie czekać na lifting, kilka modeli podstawowych VAGA, w tym zapewne taniutką Skodę, i kilka modeli firm koreańskich, wszystkie w tym samym segmencie co Izera. Produkowane przez firmy z doświadczeniem, zapleczem i pieniedzmi. W Chinach jest podobno ponad 400 firm produkujących samochody elektryczne, my zdaje się tworzymy 401, tylko nikt do końca nie wie po co, oprócz tego że "my też" chcemy produkować. Nie słyszałem nigdy odpowiedzi od EMP na pytanie czym i gdzie my te wszyskie izery załadujemy. Od 2 tygodni jeżdzę BEV, ale mam garaż a koło niego 30 paneli. Mieszkańcy segmentów, mieszkań, kamienic, gdzie oni mają łądować swoje auta? Czytam że w Holandii uruchomili duży program budowy ładowarek na wszelkich możliwych parkingach, a w Polsce jest jakiś przepis który wymusza na deweloparach zapewnienie miejsc do ładowania? Chyba nie. Na koniec infrastruktura, przesył już teraz jest totalnie zaniedbany, firmy energetyczne zamiast inwestować ratują spółki węglowe. Właśnie robierają Ostrołękę, straty liczone na 1-2 mld zł, i nie bardzo jest pomysł co zamiast niej, Obajtek specjalista od granulatu wujka i deweloperki, palnuje tam rosyjskim gazem palić. Jak na to patrze to się zastanawiam, czy tam naprawdę nie ma jednego uczciwego kóry by powiedział zacznijmy od podstaw, i infrastruktury, bo samochód to jest szczyt tej piramidy? Przecież będzie polskie auto elektryczne, i to zdaje się już za 2 lata, Stellantis bedzie je produkował w Tychach. I będzie podejrzewam bardziej polskie niż ten składak od EMP. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Reddikop – znaleziska z sieci
Rozmowa z Piotrem Zarembą z ElectroMobility Poland – Cartrack Polska