Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Rozszerzony Autopilot
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Ciechan, post: 15017, member: 449"] Wg mnie jeśli coś, na czym bazuje moje życie i bezpieczeństwo, działa sobie w 90% dobrze, a w 10% generuje sytuacje w których inni kierowcy muszą nagle hamowac, wyjeżdża za podwójną ciągła, zaczyna jechać środkiem ulicy gdzie kończą się pasy, albo kosi słupek ustawiony przez budowlańców, to dla mnie jest to kategoria technologicznej ciekawostki, a nie narzędzia za 20-40 tys zł. Ja też bym się cieszył mając fsd i na pewno bym używał, szczególnie za każdym razem jakbym pomyślał, ile kasy na to przepaliłem;))) ale mając wybor, wolałbym te pieniądze dopłacić do "wyzszej" tesli, założyć fotowoltaike, kupić autonomiczna kosiarkę albo zajarać się jakimś sportem, wyposażyć kampera w różne fajne gadżety etc. Po prostu za te kasę wg mnie a) za malo to daje w życiu, b) za duże ryzyko. Ostatnio jechałem na ap i taksówkarz mi zajechał nagle drogę z prawej na lewą. Tesla zahamowała (super), tylko że zrobiła to tak późno i tak ostro, że gość za mną ledwo wyhamował. Jako kierowca jadąc w tej sytuacji zareagowałbym o dobra sekundę wcześniej i byłaby to sytuacja jakich wiele na drodze, niewarta pisania na forum. Jazda autonomiczna wg mnie jest nadal zbyt zerojedynkowa, w dowolnej wersji autopilota, żeby powierzać jej w takim stopniu swoje bezpieczeństwo. Działa to fajnie na nudnej długiej autostradzie - zgoda, ale tu pozostaje pytanie ile robimy takich tras. Ja robię tesla głównie trasy miasto-miasto, w tym tygodniu jadę do Rygi - ale to też nie jest jakaś ani wyczerpującą trasa, ani naszpikowana autostradami- więc i tu by się nie przydał [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Rozszerzony Autopilot