Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Salon Poznań Swadzim
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="blazej, post: 171699, member: 3910"] Nie wiem, o co ta przepychanka. Trudno zrozumieć inne stanowisko? Nie każdy chce mieszkać w domu, zwłaszcza kiedy jest młody. Mi jest dobrze w centrum miasta, mam słupek Elocity pod blokiem za 1.99 zł i koszt jazdy autem przy tej stawce mnie nie przeraża - jest w porządku. Ale ponieważ planuję balansować na codzień w okolicach 30-70% i nie trzymać baterii powyżej 60% dłuższy czas, to kiedy zajdzie potrzeba ruszyć w trasę, to przyda się SuC czy inny szybki GreenWay - podjadę na 20 minut, chwycę kawę i mam 95%, ruszam w trasę. Zapewne SuC też niedługo zostanie otwarty na inne marki. Co prawda planuję w garażu zainstalować WC, ale to nie jest takie oczywiste, bo koszt zbliży się do 10k zł, a kiedy sprzedam mieszkanie i zdecyduję się na dom w przyszłości, to te pieniądze w zasadzie stracę. Czy mi się to zamortyzuje, to zależy od przebiegu i liczby lat, jakie jeszcze w centrum Poznania pozostanę z rodzinką. Na razie ruszać się nie zamierzamy, bo komfort poruszania się po centrum pieszo, do pracy - pieszo itd. jest czymś wspaniałym. No i nawet jak będę miał ten WC w garażu, to nie będę codziennie ładował, tym bardziej do 95%. A jeżeli nie będę, a wyjazd wypadnie nagle, to wciąż najlepszą opcją będzie 15-20 minut na DC. I np. taki w Komornikach będzie znakomity, kiedy będę chciał jechać później A2. Nie każdy kupuje elektryka głównie dla oszczędności, a tym bardziej nie każdy bierze go w pakiecie z PV. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Inne modele i pozostałe pytania
Salon Poznań Swadzim