Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Samochód z ładowarka 1-faz 32A (7,2kW) przyłącze 3-fazy 16A (3x3,6kW)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="consigliero, post: 7213, member: 286"] Ciekawy temat który nie do końca rozumiem, brak wiedzy na temat prądu. W moim przypadku mam ładowarkę trójfazową ID Connect bo taka była z przydziału. Przydział mocy mam 17 kW bo taki był największy możliwy bez jakiejś dodatkowej papierologii ( nie pamietam o co chodziło, dostawca PGE ). Na zewnątrz mam też 3 fazowe gniazdo i tutaj rodzą się moje pytania. Gdy nie miałem jeszcze wallboxa to ładowałem dostarczoną ładowarką przenośną, prędkość podawana w aplikacji to 13 km/h, wallbox podaje prędkość ładowania ( dane z aplikacji) na poziomie 60 km/h, przeważnie nie zależy mi na prędkości ładowania w domu to mam ustawioną zmniejszoną prędkość ładowania. Szykując się do wycieczki wydawało mi się że gdyby była dostępność do gniazda trójfazowego to mógłbym ładować ( tak mi się wydaje ) z prędkością podobną do tego co uzyskam w wallbox ( nie wiem czy to rozumowanie jest właściwe). Ostatecznie zabrałem kabel i ładowarkę którą miałem i nigdy nie było problemów z dostarczeniem prądu do auta nawet gdy był stosowany przedłużacz. W chwili obecnej jednak zastanawiam się nad jakąś mobilną ładowarką zasilaną trójfazową, bo mam gdzie ładować w Krakowie ale nie mam czym. Co byłoby najlepszym rozwiązaniem dla ID.3? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Tematy ogólne
Samochód z ładowarka 1-faz 32A (7,2kW) przyłącze 3-fazy 16A (3x3,6kW)