Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
RENAULT
Renault Scenic Electric Forum • Scenic E-Tech
Scenic vs Tesla Y
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="eimi, post: 224488, member: 2916"] Mam taką nadzieję, ale [B]pewności nie ma[/B]. W instrukcji która mi się wyświetla w aplikacji jest informacja już o ONE PEDAL, więc mam nadzieję że u mnie się pojawi, ale braliśmy to auto ze świadomością że nie ma one pedal. Trzeci poziom rekuperacji hamuje z podobną mocą jak w Tesli RWD, tylko ostatni moment się toczy jak w automacie więc trzeba nacisnąć hamulec. Potem już nie trzeba trzymać cały czas hamulca bo jest auto hold. W instrukcji też już jest informacja o zdalnym kluczyku w telefonie "digital key". W sumie to nie widzę powodu dlaczego miałoby się to nie pojawić w scenicu, przecież nie wchodzi żaden lifting ani nowy model póki co. Ale mi póki co, nie chce się auto zaktualizować, patrz niżej. Re1. Są aktualizacje, ale odkąd odebrałem auto u mnie cały czas jest "aktualizacja w toku", podpinałem wifi, nie widzę żeby ciągnął jakiekolwiek dane, możliwe że pobiera sobie przez LTE z karty renault, a że auto stoi 90% w garażu bez zasięgu to tak wisi. Dam mu jeszcze trochę czasu, jak nie to trzeba będzie się wybrać do dilera. Re2. Słychać silniczki dokładnie tak samo jak w poprzednich renówkach, które mieliśmy (austral, talisman). W sumie podobnie jak w innych autach - "Dzzzzzz" ;) To co najbardziej irytuje w renówkach to jak się przechodzi obok auta z kartą to ono się ciągle wybudza. Re3. [B]Nie ma alarmu[/B] - w specyfikacji jest "Without anti theft devi (NOATD)". W poprzedniej renówce też nie było fabrycznego alarmu, a diler mógł dołożyć akcesoryjny (jakiś aftermarket). Re4. Kto by chciał kraść renówkę? Chyba za dopłatą ;)) A tak serio trzeba by dojść do źródeł statystyk kradzieży ogólnie renault, bo scenic jednak jest mało popularny. Większość kradzieży aut i tak jest na wzmocnienie sygnału kluczyka, więc tutaj alarm też nic nie da bo odpalają jak swoje. Własna blokada mechaniczna będzie bardziej skuteczna. W instrukcji jest informacja o dostępnym V2G - potrzebny jest adapter w gniazdo. Na klapce ładowania jest też legenda, a w niej jakie diody się palą kiedy auto oddaje prąd. Nie wiem czy ta funkcja jest aktywna, nie mam adaptera żeby przetestować. [ATTACH type="full"]25867[/ATTACH] Jak mi się uda zaktualizować auto to wróce z informacją co się pojawiło. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
RENAULT
Renault Scenic Electric Forum • Scenic E-Tech
Scenic vs Tesla Y