"Serivce mode" - pytanie

raph

Zadomawiam się
Cześć,

Mam pytanie, w jaki sposób konfigurujecie auto do wizyty w serwisie?
Chodzi mi o wizytę w nieautoryzowanych serwisach.
Czy ustawiacie jakieś blokady, itp.
Chciałem zostawić auto do oklejenia, ale chciałem się jakoś zabezpieczyć przed nieautoryzowaną przejażdżką i komplikacjami, które mogą się pojawić.

Dzięki za wskazówki :)

Giacomo

Fachowiec
zostaw auto otwarte i tel. wez ze soba :) , nie wiem tylko , jesli beda musieli np. auto przestawic , wyjechac etc. to chyba troche klopotliwe ? hmmmm

Bronek

Pionier e-mobilności
Można zdalnie uruchomić jak zadzwonią . Odpalą w czasie 2 min.
Można zostawić kartę z trybem parkingowym. Nic nie pozmieniają i szybko nie pojadą schowków nie otworzą itd

Tryb parkingowy ogranicza dostęp do samochodu, ukrywając wszystkie dane osobowe z ekranu dotykowego, ograniczając maksymalną prędkość Chyba 70 km /h i osiągi oraz zamykając przedni bagażnik i schowek

raph

Zadomawiam się
Zrobiłem testy.
Wniosek, najlepiej tryb parkingowy+ograniczenie prędkości (dolna granica to 80 km/h) , Ograniczenie prędkości automatycznie włącza chill mode.

Sam tryb parkingowego (valet mode jak by ktoś szukał w internecie) nie ogranicza prędkości samo z siebie (albo coś źle robię).

Dodatkowo można nie wydawać karty i zdalnie otwierać samochód (bez karty i telefonu nie chce jechać :( ).

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
Możesz zostawić kartę, w trybie parkingowego i tak nic nie zmienią, ani nie dodadzą kluczyka. Tryb parkingowy bodajże ma ograniczenie prędkości do 130 km/h.

Bronek

Pionier e-mobilności
Najlepiej zostawić telefon do siebie i odpalic zdalnie na prośbę kogos komu powierzamy auto. W aplikacji widać czy jedzie i gdzie jedzie. Zdalnie można też jw ograniczyć prędkość
odpalałem aplikacją na odległość i to działa.

raph

Zadomawiam się
A ja spytam inaczej gdzie i na co oklejasz?
Lsk,
1. Auto zostawię w Nowym Mazowieckim (są 2 firmy),
2. planuję folię PPF na przedni zderzak + światła + ewentualnie wnętrza progów - w celu zabezpieczenia przed rysami i kamyczkami - na całość PPF chyba się nie zdecyduję
3. Na resztę prawdopodobnie ceramika lub jakiś wosk w zależności od kosztów - w celu łatwego utrzymania auta w czystości