Serwis mobilny Junipera !!! RE-WE-LA-CJA !!!

umcus

Pionier e-mobilności
Był dzisiaj u mnie serwisant mobilny. tl;dr: gorąco polecam tego allegrowicza :)

Taki serwis to jest wspaniały wynalazek. Gość wymiata. Dokładny, uważał, żeby zostawić po sobie jak najlepszy porządek, wysłuchał wszystkich żali, miał cierpliwość godną podziwu :) no i poprawił robotę po serwisie z Ząbek (w końcu mam równo listwę ledową, jupiiii).

Fajnie się z nim pogadało, sam z siebie pokazał jak wymienić filtry, powiedział po czym poznać że są do wymiany, pokazał jak zrobić hard reset, jak odpalić padnięte auto czy jak zwolnić hamulce do serwisowania.

Wymienił co miał wymienić, jedna listwa do nadkoli przyszła uszkodzona, więc widzimy się za jakiś czas ponownie. Przy okazji ogarnął koło zimowe, które chciałem zgłaszać do reklamacji. Korzystając z okazji obejrzałem sobie jak wyglądają drzwi (serwis w Ząbkach naprawdę się nie popisał, bo te białe coś było podwinięte):

1.jpg

Słupek A ma fajne mięsiste wygłuszenia:

2.jpg

A teraz hit. Przy odbiorze zgłosiłem uszkodzenie tunelu środkowego - delikatne odbicie/uszkodzenie.

4.jpeg

I teraz zgadnijcie na czym polegała wymiana.... No logiczne, że wymieniamy cały tunel z ładowarkami indukcyjnymi i tylnym ekranem, kto bogatemu zabroni ;)

3.jpg

Nie ukrywam, jestem bardzo zadowolony z takiego serwisu. Z przyjemnością wystawię mu opinię 10 w skali 5 punktowej :)

kubatar

Pionier e-mobilności
Pewnie ten twój tunel to już w Berlinie na montażu 😄

A tak przy okazji to jest jedna osoba? Nie ma takich zadań które wymagałyby pomocy drugiej osoby?

aadamuss

Posiadacz elektryka
Wymiana całego tunelu z powodu takiego czegoś to lekkie przegięcie - samo zgłaszanie takiej pierdółki też mnie dziwi :) UMCUS nie boisz się, że od takiego rozbierania będzie coś gorzej ?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Taki lotny serwis jest super jak akurat świeci słońce, chyba że jesienią lub zimą chłop rozkłada sobie ocieplany namiot.
Umawiasz taki serwis jak masz warunki czyli garaż albo umawiasz się w centrum handlowym na parkingu podziemnym ;-) Taki serwis to nie mus lecz przywilej :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Wymiana całego tunelu z powodu takiego czegoś to lekkie przegięcie - samo zgłaszanie takiej pierdółki też mnie dziwi :) UMCUS nie boisz się, że od takiego rozbierania będzie coś gorzej ?
To pikuś.Tesla jest jak skuter, jak wiesz w jakiej kolejności co zdemontować i gdzie są spinki itp , to pstryk pstryk i po robocie.
U mnie pomimo garaży i tak roboty bylybna świeżym powietrzu ..o ile nie pada

umcus

Pionier e-mobilności
Dobra, dobra, powiedz po czym poznać te filtry...
Przełączasz obieg wewnętrzny i zewnętrzny. Jak na wewnętrznym masz huragan, a zewnętrznym lekką bryzę, to zdecydowanie masz filtry do wymiany. Tak samo, jak zimą parują okna.
Pewnie ten twój tunel to już w Berlinie na montażu 😄
;)
A tak przy okazji to jest jedna osoba? Nie ma takich zadań które wymagałyby pomocy drugiej osoby?
U mnie nie było. Sam się zaoferowałem przy asekurowaniu wyjmowania tunelu, ale sam też by sobie poradził.
Taki lotny serwis jest super jak akurat świeci słońce, chyba że jesienią lub zimą chłop rozkłada sobie ocieplany namiot.
Mówił, że jesienią i zimą wysyłają info, żeby umawiać się na parkingach galerii etc.
Wymiana całego tunelu z powodu takiego czegoś to lekkie przegięcie - samo zgłaszanie takiej pierdółki też mnie dziwi :)
Dlaczego? Mnie to irytowało.
UMCUS nie boisz się, że od takiego rozbierania będzie coś gorzej ?
Niby czemu? Gość wiedział co robi, z niczym się nie siłował, odkręcił parę śrub, potem wszystko na spinkach, odpiął wtyczki i to wszystko, żadna filozofia. Wszystko co robił, łącznie z drzwiami to jest niemal plug&play. Po złożeniu nic nie skrzypi i nie trzeszczy.

Ronin78

Posiadacz elektryka
Umawiasz taki serwis jak masz warunki czyli garaż albo umawiasz się w centrum handlowym na parkingu podziemnym ;-) Taki serwis to nie mus lecz przywilej :)
Nazywając po imieniu pasożytują na zewnętrznych firmach, nie wiem czy właścicielowi galerii byłoby w pytę że ktoś na dziko świadczy w niej usługi