Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Skandaliczna jakość samochodu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 8200, member: 274"] Kolega poprosił z innego wątku to przeklejam tutaj moje wrażenia z odbioru 7.06.2021 ...już jestem po odbiorze w poniedziałek, podsumuję wrażenia tak: Samochód jeździ fajnie, ale poskładany jest stopami jakiś nieogarów. 1. Dach jest przesunięty w prawo jakieś 5mm, więc nie jest w linii zarówno z szybą przednia jak i tylną. Baaardzo się rzuca w oczy, bo dodatkowo z prawej strony odstaje do góry jakieś 2-3mm - widać że ktoś nie trafił dokładnie w łoże i przykleił jak popadnie. Oczywiście słyszę stamtąd szum powietrza. 2. Drzwi przednie prawe i tylne prawe są na różnych wysokościach, jedna listwa nie trafia na drugą - i to ponad 5mm. Widać, słychać i czuć. 3. Niespasowane świata tył prawe + krzywo zamocowany charge port. 4. Wieeelka szpara pomiędzy słupkiem C a klapą bagażnika z prawej strony. z lewej OK 5. Błotnik lewy na styku ze słupkiem A i drzwiami zapadł się do środka (uderzenie?) więc nie fajnie to wygląda 6. wyłamany z zatrzasków trójkąt mocowania lusterka przy lusterku (ten przy szybie) co powodowało głośne gwizdy już od 75km/h. Byłem tak załamany tymi gwizdami już po pierwszej jeździe że uparłem się i znalazłem co tak robiło 7. porysowana klapa bagażnika 8. Porysowane progi i podłoga (osłona?) pod bagażnikiem 9. Nierówne (pozapadane, wystające) uszczelki drzwi tylnych szyby u góry. 10. Kamera prawa lata w zatrzaskach całkiem swobodnie - czyżby wyłamane spinki? Z innych rzeczy denerwujących, ale nie wiem czy to normalne czy nie : - ciągle brzęczą jakieś wentylatory (coś jak w starym PC do wymiany) aż głośno burczy i wątpię czy dałbym radę zasnąć w camping mode. Brzęczą niezależnie czy jest klima czy nie, czy jadę, czy stoję czy nawet jak wyłączę zasilanie z ekranu - coś cały czas się kręci i hałasuje aż buda drży. Sentry (wartownik)) włączony czy nie. Alarm włączony czy nie. Ciągle brzęczy aż się ludzie oglądają w nocy. Może mi ktoś powiedzieć czy u nich też tak coś ciągle się kręci? Jeździ jak marzenie, porobiłem pomiary na ok 20km A2 w obie strony i tak: przy 130km/h bez klimy (było równo 20stC) wynik to 193W/km Przy 140 km/h bez klimy - wynik to 220W/km. Łatwo policzyć co i jak :) Bateria E3DL :) EDIT: Poszedłem obejrzeć nowe Polo żony i dodatkowo się załamałem: wszystko równiutko i nie ma się o co przyczepić jeżeli chodzi o spasowanie, choć się starałem aby się choć trochę pocieszyć że to nie tylko Tesla tak ma... Ale nic z tego. Dodatkowo chyba jest ciszej w środku przy prędkościach autostradowych - samochód za grosze przy Tesli m3. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Skandaliczna jakość samochodu