Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Skandaliczna jakość samochodu
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="krist, post: 9518, member: 85"] nie jestem w stanie wytłumaczyć Ci twoich wrażeń, ale nie miałem na myśli nic osobistego. Teza że auta elektryczne zawdzięczamy Muskowi uważam za kompletnie błędną ale rozpowszechnioną i jej dość bezrefleksyjne funkcjonowanie za irytujące. Tesla istniała już dośc długo, model S został zaprezentowany w 2012 roku o ile dobrze pamiętam. I był sobie taki samochód elektryczny produkowany, podobnie jak na przykłąd Fisker Karma, i nic się nie działo, hippisi z Kaliforni mieli czym jeździć. Wajcha moim zdaniem zapadła wtedy gdy na samochody elektryczne postawili Chińczycy. Zmienili przepisy dotyczące rejestracji i zakupu samochodu elektrycznego, były i są zdaje się spore dopłaty, i biznes elektryczny w Chinach ruszył pełną parą, jest tam w tej chwili ponad 400 (!) producentów aut elektrycznych. I Europa i nawet w tym momencie USA (po 4 latach zwlekania bo Trump...) zorientowały się co się dzieje, za chwilę Chiny będą miały w pełni rozwinięty przemysł produkujący kolejna generację samochodów, z napędem elektrycznym, a my nie. Do tego presja na ochronę środowiska i stąd coraz ostrzejsze normy. Normy E6d czy E7 są narzucane wbrew przemysłowi motoryzacyjnemu, i na przykład E7 w oderwaniu od możliwości technologicznych. Dlatego niemieckie firmy protestują, bo wydawało się że ICE mają jeszcze kilkanaście lat przed sobą, a norma E7 de facto je likwiduje. Sam jestem ciekawy jak sobie z tym poradzą. no tu mnie masz :) to pewnie miło tak o sobie myśleć, ale nie widzę tej Bastylii. Ludzie kórzy kupowali pierwsze odtwarzacze CD też burzyli Bastylię? My w naszych polskich realiach nawet nie jesteśmy specjalnie ekologiczni, 82% energi w SuC pochodzi z węgla, prawda? teraz już nie, ale 100 lat temu kiedy wchodził samochód był porównywany. To obecnie furmanka służy do celów rekreacyjnych, wtedy była pełnoprawnym środkiem transportu. Tak samo będzie z ICE, zostaną tylko do uzytku w motorsporcie i rekracji, jako droga i niepraktyczna zabawka. Ale trochę czasu jeszcze minie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Skandaliczna jakość samochodu