Skrzypienie podczas jazdy - pytanie do posiadaczy modelu X

Mateoo

Nowy na Forum
Witajcie. Odbyłem jakiś czas temu jazdę próbną w Tesli modelem X ( nie plaid). Gdy poprzednia osoba zajeżdżała pod salon kończąc jazdę próbną było słychać skrzypienie elementów auta. Gdy sam odbyłem jazdę również miałem wrażenie że auto skrzypi, nie wiem czy fotele czy elementy zewnętrzne, zawieszenie. Mimo że auto fajne to przez te odgłosy byłem rozczarowany. Przejechałem się również nowa trójka i tego problemu nie było - w środku cichutko. X miał ok 10tys przebiegu i pewnie nie był oszczędzany tak mówili w salonie - no ale to przeciez bardzo niski przebieg jakby nie był prowadzony. W moim Y też jest cicho przy 11k przebiegu. Jak jest u posiadaczy Xa czy jest taki problem z skrzypieniem elementów auta podczas jazdy?

pawel_mx

Zadomawiam się
Witam.
Moze nie w dokladnie o skrzypieniu chce powiedzieć lecz o stukaniu. Do uzytkowanikow x czy ktos z was spotkal sie z takimi dzwiekami?
Stukanie
od dluzszego czasu wożę sie z tym bo dokładnie nie widac skąd to gdy jest na podnośniku, a wymiana w ciemno troche kosztowna jak sie nie trafi od razu. Przednie zawieszenie, jazda po szybo zmieniajacych sie nierownosciach jak kamienie lub drobne dziury. Hopki lub inne fale na drodze nie wywoluja tego. Hamowanie skrecanie przyspiesznie ok. Maglownika z drozkami i koncowkami wymieniona na nowa jakis czas temu ale ten dzwiek nie ustal wiec odpada uklad kierowniczy. Jakiś wahacz ze sworzniem lub tuleja? Ale jest to twadry dzwiek nie gluchy jak przy biciu gumowej tuleji. Ktos coś slyszał, miał?
Dzieki
Pozdro

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie i jie mam pojecia . A jakże przybliżona lokalizacja ? .Czy na zewnątrz tez slychac .moze niech ktoś otworzy okno wystawi glo4we i posłucha ?
Moze coś pod wanną frunka lata ?