Skrzypienie tylnego zawieszenia

ducarider

Posiadacz elektryka
Nie oszukujmy się. W samochodach za takie kwoty raczej nic nie powinno skrzypiec ;)
Sprawdzę klapę bo w sumie tego nie sprawdzałem. Jeśli to ona to nadal będę męczył serwis bo to ich problem;)
Mnie w samochodzie za 3 krotna wartość pukały przednie amortyzatory. Zdaża się . Drugie za 5 krotność ceny stało na serwisie przez 8 m z roku. Wada tylnego mostu…. Ot takie przygody.

kristof46

Fachowiec
Update :)
Faktycznie była to klapa bagażnika która była źle spasowana. Nie dostrzegłem tego bo zazwyczaj się nie przyglądam. Mobilny serwis nie był w stanie nic zrobić więc odwiedziłem blacharnie. To oni mieli zdemontować kawałek podsufitki i wyregulować zawiasy. Ostatecznie regulacja nie wymagała demontażu.

Duracell

Zadomawiam się
Faktycznie była to klapa bagażnika która była źle spasowana. Nie dostrzegłem tego bo zazwyczaj się nie przyglądam. Mobilny serwis nie był w stanie nic zrobić więc odwiedziłem blacharnie. To oni mieli zdemontować kawałek podsufitki i wyregulować zawiasy. Ostatecznie regulacja nie wymagała demontażu.
Dzięki za odpowiedź! Ja zgłosiłem hałasy
aż mi się wierzyć nie chce że to faktycznie może być klapa bagażnika, dałbym sobie obie ręce uciąć że problemem jest amortyzator czy coś takiego… a jak zgłosiłem w aplikacji z prośbą o wizytę technika mobilnego to dostałem informację że nie mogą oni na miejscu sprawdzać zawieszenia i umówienie na wizytę w serwisie na za dwa miesiące. Może usunę to zgłoszenie i zrobię nowe, sugerując że to klapa bagażnika? :)
A jaka blacharnia odwiedziłeś, to jakiś punkt wskazany przez technika mobilnego czy sam działałeś w tym temacie?

Quubus

Nowy na Forum

aż mi się wierzyć nie chce że to faktycznie może być klapa bagażnika, dałbym sobie obie ręce uciąć że problemem jest amortyzator czy coś takiego… a jak zgłosiłem w aplikacji z prośbą o wizytę technika mobilnego to dostałem informację że nie mogą oni na miejscu sprawdzać zawieszenia i umówienie na wizytę w serwisie na za dwa miesiące. Może usunę to zgłoszenie i zrobię nowe, sugerując że to klapa bagażnika? :)
A jaka blacharnia odwiedziłeś, to jakiś punkt wskazany przez technika mobilnego czy sam działałeś w tym temacie?
to elektryki 'skrzypią'? to tam w ogóle coś się psuje? szok, szok? źle spasowana klapa? pewnie robili u kowala....

kristof46

Fachowiec
to elektryki 'skrzypią'? to tam w ogóle coś się psuje? szok, szok? źle spasowana klapa? pewnie robili u kowala....
A ty zarejestrowałeś się na forum żeby się wypłakać? Dobrze że spalinowe auta w tym te drogie są tak dobrze spasowane. Co za szczęście.

Na wizytę a raczej telefon umówił mnie serwis Tesli. Cała procedura przeszła przez nich. Mogłem wybrać sobie serwis (w Warszawie i okolicach są bodajże 3 oficjalne body shopy). Wybrałem konkretny (Autoforma Premium Body Shop) w którym kiedyś ojciec nie raz nie dwa wymieniał pewne elementy. Skontaktowałem się więc z blacharnią umówiłem dogodny termin i tyle. Zrobili mi to od ręki bo jak mówiłem nie było potrzeby demontażu podsufitki. Co więcej powiedzieli że jeśli byłaby potrzeba korekty to żeby od razu dzwonić do nich. Czy przesłali jakieś info do Tesli o wykonanej pracy? Tego już nie wiem.
P.S. Nawet zamalowali mi drobny ubytek w lakierze. Na szybko (zwłaszcza że to biały kolor) to wiadomo nie jest to super robota ale właśnie specjalnie wziąłem ten serwis bo wiem że podchodzą do spraw po ludzku i nie robią jakichś dziwnych problemów.