Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Smart Storage for Tesla - Sentry Mode w chmurze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="mgapinski, post: 28451, member: 601"] Mi się wydaje, że jeśli używa się hardware Open Source (malinka) i softu Open Source do stworzenia jakiegoś rozwiązania + nie odkrywa się koła na nowo to kasowanie za coś takiego trochę się mija z celem. To przecież nic innego niż lekkie distro linuxa z USB OTG i biblioteką do synchronizacji z Google Drive :) Fakt faktem, co co koledzy z US puścili na Githuba(tesla usb czy jak to tam się zwało) nie jest najlepsze, ale zawsze można wesprzeć społeczność i poprawić jakiś błąd jeśli ma się dany hardware a nie mówić, że Open Source jest złe bo ktoś specjalnie nie wypożyczył sobie jakiegoś auta żeby przetestował czemu coś mu nie działa. Zbudujesz ze 100 takich urządzeń, sprzedasz z jakimś tam zyskiem, jak opłacisz podatki to wyjdzie Ci, że ledwo zwróci Ci to twój czas, który poświęciłeś na stworzenie tego(1MD dobrego programisty to przecież więcej niż 1000pln net+vat). A potem całość trzeba wspierać, utrzymywać, naprawiać - gra trochę nie warta świeczki. PS: No hard feelings, każdy ma prawo sprzedawania takich rzeczy, dzielę się tylko swoim doświadczeniem. W takich projektach bez problemu wystarczyłoby Ci promowanie dotacji przez paypala lub odblokowanie przez dotację jakiś funkcji, które generują dla Ciebie stałe koszty. Ja od jakiegoś czasu ze sporym sukcesem pracuję nad portem Android Automotive z CarPlay(customowy aosp wypychający obraz 1080p 30fps przez WebSocket i dźwięk przez bt) do naszych trójek i docelowo chyba jednak puszczę wszystko jako otwarte + dotacje. Nowy Wał miał w tym swoją rolę, ale wydaje mi się, że tak będzie lepiej + chcę zbudować jakąś społeczność, która będzie to ze mną utrzymywała, bo wyszedł z tego bardzo duży temat PS2: Pamiętaj o publikacji źródeł kernela jeśli z jakiegoś powodu go przebudowujesz, swój moduł wyciągasz wtedy na bok i załączasz jako preokompilowany [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Smart Storage for Tesla - Sentry Mode w chmurze