Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Śnieg spadający do bagażnika
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 131140, member: 274"] U mnie co parę tygodni walka kto jedzie zawieźć Teslę do serwisu a potem to samo, kto odbiera :) Skoro tak wiele osób się chwali jak jest wspaniale zimą to ja dla równowagi wrzucam co nie jest wspaniale: Dziś odebrałem auto z serwisu, stało parę dni przy -3. Niestety pomimo iż prosiłem o podłączenie auta do ładowarki (stała tuż przy AC), odpisano że wszystkie zajęte. Więc od razu po wyjeździe po paru metrach podpiąłem się pod SC V3 przy serwisie, myśląc, max 15 minut od 50 do 80% i jedziemy do domu. No to się zdziwiłem: - Start od 50% więc spodziewałem się choć z 80kW bo bateria zimna, ale co zobaczyłem to aż przysiadłem: 8kW! Tak, SCv3 i przy 50% moc ładowania to 8kW! - Ogrzewanie baterii cały czas działało, więc moc pomału pięła się w gorę, by po 30 minutach osiągnąć 40kW (!), dobiłem wtedy do 63%. 13% przez pół godziny! - Zacisnąłem zęby, wyłączyłem ogrzewanie i następne 25m dociągnąłem do 80%, maxa co wyciągnąłem to 50kW. Czyli zimą około godziny i mamy doładowane 30% baterii, zaiste, cudowna jest ta elektryfikacja. Efektywność ładowania to ok 70%, zapłaciłem za dużo więcej kWh niż naładowałem, gdyż cały czas działało grzanie baterii. To już dużo fajniej jest na zimę dorzucić do spaliny Webasto albo Defę i też będzie wszystko ciepłe, ale nie będzie się ładować godzinami. Wiem że tu wszyscy z wypiekami na twarzy, podpuszczeni przez Hype na Teslę oddawali kasę Elonowi, ale po prawie 3 latach użytkowania z ulgą pozbędę się tego wynalazku. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Śnieg spadający do bagażnika