Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Soft 2024.2
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="matros, post: 144124, member: 2854"] Dzisiaj w nocy wgrał się 2024.2.7 Rano ruszyłem z Berlina do Hagi zaliczając po drodze słońce, deszcz, mżawkę. Wycieraczki w trybie auto: są dokładnie tak samo bezużyteczne jak poprzednio. Nie widzę żadnej różnicy. Jadą na sucho albo nie włączają się wcale jak leje. Autopilot (aktywny tempomat): nie wiem co zrobili ale tylu fantomowych hamowań co dzisiaj to jeszcze nie miałem. W końcu skapitulowałem i wyłączyłem autopilota. Do Berlina jechałem na 2024.2.3 i nie było takiego problemu. I taka obserwacja co do obliczania przez Teslę stanu baterii na przyjazd: - Polska: w zasadzie cały czas niedoszacowane. Na przyjazd zawsze o c.a. 10% mniej niż początkowe zapowiedzi. - Niemcy: w zasadzie w punkt. Na każdej ładowarce dojeżdżałem ze stanem zapowiadanym początkowo (może +/- 2%) - Holandia: zawsze przeszacowane. Pokazuje wyjściowo dojazd na 30% a dojeżdżam z 40% Mam wrażenie że ma to związek z tym jak wklepane w nawigację są ograniczenia prędkości. Polska: pełen chaos. Trasa ekspresowa z limitem 120 km/h a nawigacja pokazuje 80/100/70 tylko nie 120. Niemcy: w zasadzie zawsze pokazuje dokładnie jak jest Holandia: tutaj na autostradach można lecieć 130 km/h ale tylko między 19:00-06:00. W dzień tylko 100 km/h. Mam wrażenie że nawigacja zawsze liczy używając 130 km/h. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla – aktualizacje, referrale i inne
Soft 2024.2