Soft + update: szybkie spostrzeżenia

danielm

Pionier e-mobilności
A juz dawno summona poza wyjazdem nie próbowałęm. Ciekawe czy dalej taka lipa w kwestii dojeżdżania do okreslonego punktu?
Wyjechać moge ale wjechać już nie, bo mam podjazd i nie ruszy gdy jest spadek
ja mam płasko i działa w 95%, używam zawsze bo ciasno w garażu. działa w 10% jak komuś pokazuje albo jak się spieszę. wtedy albo przejedzie 5cm i staje albo nie chce działać wcale. w sumie za garażem mam dosyć stromy podjazd w dodatku z kostki ułożonej tak żeby ślisko nie było więc mogę dzisiaj sprawdzić czy ruszy ale tam jest ciasno i zakręt więc może mieć na mnie focha :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Spadek na ok ok 15-20 st? i jest komunikat że przez niego nie ruszy.

jak zjade nizej na plaskie to znów czasem łapie drogę publiczna i też nie chce. Reszta jak piszesz, nie lubi sie popisywać i najczęściej pokręci kołami, pomruga i szlus.

danielm

Pionier e-mobilności
Spadek na ok ok 15-20 st? i jest komunikat że przez niego nie ruszy.

jak zjade nizej na plaskie to znów czasem łapie drogę publiczna i też nie chce. Reszta jak piszesz, nie lubi sie popisywać i najczęściej pokręci kołami, pomruga i szlus.
nie no 15 stopni to superostra górka, nie przesadzaj, ale sprawdze, jak nie pod moim blokiem to obok, tam jest szeroki zjazd do parkingu pod blokiem, bez zakrętu

Vilko

Zadomawiam się
Zastanawiam się czy opcja Boost nie pojawi się jak Ulepszony Autopilot jest aktywny.
Pamiętajmy że Ulepszony Autopilot funkcja została wprowadzona jakiś czas temu, może jest jakaś softowa zależność między
Napisz moze za jakis czas , jak dziala wg Ciebie ten ulepszony AP
Od początku chciałem kupić FSD, ale cena wydawała mi się wygórowana. Kiedy pojawił się ulepszony autopilot kupiłem z marszu. Brakowało mi automatycznego parkowania do którego przywykłem jeżdżąc Renault Espace V. Jest o wiele lepsze niż w Renault.
Dużo jeżdżę po autostradach i miałem nadzieję że nie będę się szarpał z kierownicą co 15 sekund, ale niestety. Tylko teraz mam wrażenie że nie potrzebuje wkładać w to tak dużo energii jak bez uAP. Wcześniej musiałem nawet kilka razy szarpać za kółko, teraz wystarczy lekko poruszyć. Co do automatycznej zmiany pasów to muszę stwierdzić że bardziej mnie to rozprasza niż pomaga, tyle tylko że nie wyłącza AP przy zmianie pasa.
Zjazdy z autostrady są super i to mi się podoba. A ten cały summon to żart jakiś 😅
Wczoraj kupiłem jeszcze Boost i bawię się dalej.
A co do wykonania Tesli, a byłem nastawiony na NIE jeżdżąc Kia e-niro to jestem mile zaskoczony. Po namowie kogoś z tej grupy kupiłem Teslę. Jak dotąd to najlepiej wykonane auto jakie kupiłem. Znajomi są też pod dużym wrażeniem, mimo że sami mają auta z górnej półki.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam "dziwne" auto, bo mało upierdliwe. Wczoraj tradycyjnie na 100km na szybkiej trasie S6 z 3-4x poprosiła o złapanie kierownicy
czasem bywa, ze co 10 minut a czasem, że 1x na 30 minut.
Jak pogoda się popsuje lub ruch jest większy, wtedy częściej ale nie co 15 sek. TAK robi Leaf.
Oczywiście jak zacznę wywijać i zmieniac parametry itp to zaczyna częściej no i czasem sie obrazi i wyłaczy. Bywało iz niezasłużenie.
A do tego tempomat jest uwarunkowany widokiem z kamer, jak te sie zachlapią to wysiada nawet on. Co jest głupie.

K

Konto_usunięte_2021-03-29

Gość
działa w 10% jak komuś pokazuje albo jak się spieszę. wtedy albo przejedzie 5cm i staje albo nie chce działać wcale.
To zareklamowałeś 😀
@Vilko od kiedy masz tm3? Zastanawiam się czy dostępność boosta to kwestia wersji, kwestia kupienia FSD czy może stażu jazdy albo aktualnej promocji.
Akurat FSD średnio potrzebuję, a boosta chciałbym przeżyć.

Vilko

Zadomawiam się
To zareklamowałeś 😀
@Vilko od kiedy masz tm3? Zastanawiam się czy dostępność boosta to kwestia wersji, kwestia kupienia FSD czy może stażu jazdy albo aktualnej promocji.
Akurat FSD średnio potrzebuję, a boosta chciałbym przeżyć.
TM3 E5D mam 2.5 miesiąca. Od początku miałem opcję zakupu Boost. Belgia

Bronek

Pionier e-mobilności
Powiem tak Jak kupiłem to było właśnie te 0.5 sek mniej niż teraz ma LR.
DALI te 0,5 sek i troche zasiegu (5%?) za darmo w którejś z pierwszych moich aktualizacji.
Przy tych przyspiesznieach rzedu 4-5 Sek do stówy, niewiele da sie zauwazyc zmiany przy 0,5. Chyba zeby porównac z innym bez tej atrakcji. A i tak zapindala ach miło
Teraz Boost to ok 7000 tys chyba? ( u mnie wyswietla sie w Funtach 1500)
To jedyna rzecz której nie mam, ale... to de facto auto żony. Gonić jej nie mam zamiaru to mi wszystko jedno ;-) Zobacze