Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Sprzedałem moją Teslę Model 3 LR 2021
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="blazej, post: 187561, member: 3910"] Kup teraz ICE to za 3 lata sprzedasz i kupisz nowego elektryka za to. Kup teraz BEV to za 3 sprzedaż za 40-50% ceny zakupu, ale za to kupując kolejnego BEV pewnie już będziesz miał z 60% jego ceny. Kup teraz ICE, to za 3 lata sprzedasz za 70-80% ceny zakupu, ale już kupując kolejnego ICE pewnie będziesz miał tylko z 60% jego ceny. I tak dalej, i tak dalej. Niestety na rynku, na którym ICE drożeć będą i wiadomo dlaczego, a BEV tanieć będą i też wiadomo dlaczego, nie da się tego dobrze porównać. Jeżeli kalkulujesz jak [USER=2602]@Ev3[/USER] dosłownie wszystko (na co mi by było szkoda życia, mój czas jest cenniejszy niż te oszczędności po wygarnięciu promocji na auto z rocznika 2023 w końcówce 2024 z super finansowaniem, a koszt miesięczny auta stanowi <1% miesięcznych kosztów mojej firmy) to jeszcze długo nie wyjdziesz dobrze na przejściu z ICE na BEV pod kątem czystej utraty wartości. Jeśli jednak uwzględnisz to, że chcesz już przy BEV pozostać, to cały proces kolejnych wymian aut nie będzie dużo mniej korzystny. [USER=89]@Michal[/USER] gratuluję i w sumie nie jestem zaskoczony. Akurat TM3 i TMY dość łatwo dobrze sprzedać, jeżeli jest wewnątrz odpowiednio utrzymana i właściwie naprawiana. Uczciwie - też bym tutaj się nie ogłaszał nawet, gdybym BEV sprzedawał. Po co? Żeby się z każdego zapisu w ogłoszeniu tłumaczyć na forum? Daj Pan spokój :) [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Sprzedałem moją Teslę Model 3 LR 2021