Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Sprzedałem moją Teslę Model 3 LR 2021
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 188508, member: 89"] Czujniki są, bo to jest auto z początku 2022. Dużo się na to złożyło... [LIST] [*]Skończył mi się leasing. [*]Miałem nie dużą kraksę, ale auto unieruchomione trafiło do warsztatu. Tam dostałem informację, że naprawa (a raczej czekanie na części) potrwa 3 miesiące, a my mieliśmy dużo planów na wakacje. Finalnie okazało się, że było gotowe po 1,5 miesiąca, i gdybym to wiedział, to pewnie bym nie kupił drugiego. [*]Czasy (początek 2023) były szalone, łańcuchy dostaw załamane, ceny wszystkiego rosły z miesiąca na miesiąc. TM3 kosztowała nawet chwilowo 275k, a ICE poszły już wtedy w górę o jakieś 50%, więc spodziewałem się kolejnych wzrostów. [*]Miałem dość dużo gotówki/łatwych do spieniężenia inwestycji. Auto było za 200k ale miało EAP i przyciemnione tylne szyby (w sumie cennikowo okolice 290-300 k). Przy kupnie od Tesli dostaje się też dodatkowo 20 000 km / 1 rok więcej gwarancji, a to było roczne auto z 20 000 przebiegu, więc prawie jakbym kupował nowe - mam gwarancję jeszcze do 2027. [*]Uznałem, a kupię drugie i jak naprawią to pierwsze, to sprzedam od razu z pocałowaniem w rękę za prawie te same pieniądze, co kupiłem nowsze. [*]No i zaczęło się... Co chwila, któreś auto w Warsztacie, bo tu kamienie spadły, tu wycofałem z otwartymi drzwiami... Ehhh... Jedno auto trafiało do warsztatu, to jeździliśmy drugim. Głupi mieliśmy czas w życiu i dużo na głowie, więc jakoś tak wychodziło. [*]Dwa auta też się przydawały ale trochę drogo tak trzymać dwie Tesle, żeby obie były potrzebne 1-2 razy w tygodniu :) [*]Musiałem kupić mamie mieszkanie w Warszawie i trochę jednak w końcu wyczyściłem się z oszczędności. [*]AC po tych wszystkich kraksach płacę 10k rocznie / auto. [*]W końcu, tak z pół roku temu uznałem, że kończymy cholera jeżdżenie tym starszym autem, bo zostaniemy z nim na zawsze i szykuje je do sprzedaży, ale znowu jakieś akcje (tym razem dużo się działo w życiu zawodowym) i dopiero teraz udało mi się za to zabrać. [*]Dodatkowo tutaj na forum jęki że się nie da sprzedać EV, więc nie chciało mi się użerać. Prędzej by mi skisło w garażu, niż oddam za 100 k... [/LIST] Historia na film :p [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla+Otomoto/OLX – kupię/sprzedam i dyskusje
Sprzedałem moją Teslę Model 3 LR 2021