Prywatnie możesz wziąć jedno dofinansowanie, na firmę OIDP ograniczeń liczby pojazdów z dotacją nie ma.a jak ktoś już zabrał auto z dotacją to jak ma liczyć cenę następnego?
na żonęa jak ktoś już zabrał auto z dotacją to jak ma liczyć cenę następnego?
Są obrazy malarzy sztuki współczesnej za które nie dał bym złotówki, bo DLA MNIE to mazaje i kropki jakieś. Mimo to niektórzy płacą za takie obrazy po 100 tyś. zł i więcej. I super. Do mojego zmysłu estetycznego nie trafia taka sztuka, ale przecież nie będę z tego powody wyzywał kogoś od idiotów. Ani tego, co zapłacił za taki obraz, ani tego, co go namalował. Ktoś chce tyle wydać za obraz? Jego pieniądze i jego decyzja.
Nie zaglądajmy innym do portfeli.
Peace
Po pierwsze - rzeczywiście jest to forum niemniej rubryka jest kupie/sprzedam bo jest to miejsce gdzie przede wszystkim pojawiają się ludzie jeżdżący, zmieniający bądź interesujący się zakupem auta elektrycznego.
Po drugie - roczna Tesla sprowadzona z Niemiec z przebiegiem 10 tys. km ma dokładnie taka samą wartość jak roczna Tesla z przebiegiem 10 tys. km. kupiona w Ząbkach. To nie jest 15 letni golf którym jeździł starszy pan który jeździł tylko do kościoła w niedziele i płakał jak sprzedawał. To jest pojazd w którym trudno przekręcić licznik z racji działania on-line i zamaskować udział w crash-teście.
Po trzecie - cena być może dla jednych (w tym mnie) może wydawać się mało atrakcyjna ale z czasem może zostać skorygowana ze względu na zainteresowanie.
Po czwarte- cenę zwyczajowo negocjuje się podczas sprzedaży czego nie zrobisz w Tesli w Ząbkach - gwarantuję. Sam mam w zwyczaju obniżać cenę do 10% i praktycznie sprzedając nie spotkałem się nigdy z sytuacją aby kupujący nie chciał się ze mną targować. Przy takiej elastyczności (przyjmijmy powszechnie utrwalone 10%) może się okazać że z 215 tys. zł robi się te 195 tys. zł za roczną TMY w LR i rozszerzonym autopilotem - z przebiegiem jaki ja uzyskałem po 3 miesiącach. I to oznacza że za 195 tys. zł masz jako osoba fizyczna Tesle Y w LR ()nie wspominając już o rozszerzonym AP w gratisie) której jako osoba fizyczna nie kupisz w salonie w Polsce za te pieniądze bo przekraczasz limit dotacji nawet biorąc auto zee stocku.
I po piąte- myślę że powinieneś dla swojego dobra i swoich bliskich zmienić pigułki bo regularnie obrażasz innych i widać nawet nie zauważasz że to robisz.
Nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem ... cóż ... próbowałem.coraz ciekawiej się robi - porównać samochód popularny do obrazów nooo i właśnie dlatego warto przepłacić za samochód bo jest jak obraz którego nie rozumiesz
proszę rozwiń część dotyczącą malarstwa ... chętnie poszerzę horyzontyNic nie zrozumiałeś z tego co napisałem ... cóż ... próbowałem.
czy darmowe kilometry ladowania przechodzą na kolejnego właściciela w razie sprzedaży? Bo posiadam ponad 5tys w tej Tesli, którą chce sprzedać![]()