Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/
SPRZEDANY - Sprzedam Renault Megane E-Tech NOWY 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="bart_zaw, post: 91155, member: 1953"] Polski rynek żadnego producenta niczego nie uczy - zaściankiem Europy nikt się nie interesuje z producentów a szczególnie że sprzedaż napędzają tylko floty które oczekują rabatów, warunków. kiepskie auto do porównania - ale przyjmuje że je porównujemy to rozumiem że 35tyś zł więcej lub przeliczając na leasing/kredyt 1,2tyś zł miesięcznie więcej to nikomu nie zrobi różnicy? Potencjalny klient jest zupełnie inny który decyduje się na Tesla vs. reszta producentów. Większość ludzi zdecydowanych na auto EV nie jest gotowa na nowatorskie podejście do sprzedaży prezentowane w Ząbkach. Być może sprzedali by 10 razy więcej aut gdyby byli bardziej pro konsument nastawieni. Porównanie w którym odcianasz kwestie ceny jest troche słabe (lekko ujmując) a druga sprawa sam mam auto drugie z baterią 28kwh i w żaden sposób nie brałem nawet pod uwagę Tesli wtedy bo po co mi duża bateria jeżeli z niej nie skorzystam na mieście? i tak jak kilu co miało sprzed dwóch lat zamówienia na S albo X modele próbowali podnieść..... bo cena poszła do góry. Nie zapominaj że w piątek cena w USA na S i X poszła do góry więc szybciutko to przełożą na nasz rynek również. Gratuluje i życzę ci zakupu Y bo jest super autem ale w kwestii jakości to nie wiem czy to nawet średnia półka wykonania Europa - nawet Renault czy inne marki wydają się bardziej/ lepiej dopracowane tylko jeszcze raz co ma twój wywód o wartości Megane -- nie rozumiem -- Cena to kwestia producenta i jego polityki anie teorii co powinno być. Dla mnie zapłacenie za Megane z baterią 40kwh od 200tyś w górę to fakt jest absurd dlatego mam możliwość komuś zaproponować je w cenie zbliżonej bardziej do "wartości" takich parametrów technicznych. Uważam że wartaśc powinna wynikać z parametrów zasięgu i mocy silnika więc nasz rynek ma widełki -- baterie 40-50 moc 120-160KM to ceny 150-190 bateria 50-70 moc 200-300KM to już 200-250 Skreśl na chwilę Teslę i zobacz co innego możesz kupić nowe za mniej niż 170 z baterią 40kwh -- Fiat 500e, Peugeot 208e itp. z bateriami koło 30-35kwh i ceny 150tyś zł i to chyba tyle. Póki Tesla nie robi 3 z baterią 40 za 150tyś zł to niewiele z tych porównań wyjdzie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/
SPRZEDANY - Sprzedam Renault Megane E-Tech NOWY 2023