Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/
SPRZEDANY - Sprzedam Renault Megane E-Tech NOWY 2023
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="bart_zaw, post: 91162, member: 1953"] Teorię są dobre i pomysły jeszcze lepsze ale jednak pracować trzeba na faktach i danych co jest i co realnie może się wydarzyć. Giganci producenci dla ktory EV to może 10-15 procent produkcji nagle obniżą ceny o 19% -- raczej nie -- OK, może dostaniesz rabat 10-15% w salonie ale może bo Audi jak dawało ostatnią to na wszystko co na Stockach ale nie EV. Nie widzę tylko porównań - Renault 40kwh vs. Tesla Y 60kwh -- kwota na dzień dzisiejszy 50tyś zł brutto - to jet bardzo duża różnica a nie drobna dopłata do Tesli. To są zupełnie inne auta pod innego odbiorcę. Sam miałem zamówioną 3 SR w październiku za 249 i byłem gotowy tyle zapłacić za ten fenomen technologiczny - i jak tylko dostałem maila o obniżce w styczniu to był pięknie że aż zmieniłem na Y zamówienie ale nadal to jest 229tyś zł a teraz 225tyś zł. Pozostanę po stronie teorii że producenci jeszcze nie teraz ani za rok ani za dwa nie "ugną się" do cenowej polityki Tesli bo to nie jest jeszcze rynek z którego mają kluczowe przychody a już na pewno nie w Europie. Teraz każdy walczy o kawałek Chin jako odbiorcy aut, potem może USA a Europa to jest trzeci dopiero rynek w którym Polska ma niewielki udział nadal. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Forum ogólne – zapraszamy!
Kupię/sprzedam auto elektryczne • OLX/Otomoto/
SPRZEDANY - Sprzedam Renault Megane E-Tech NOWY 2023