Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
SR czy LR
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="AntoniFerdynand, post: 141593, member: 2775"] Bardzo racjonalne podejście! Jeżeli dłuższe trasy 2-3 razy w roku to wystarczy SR ale jeżeli to raz na 2 miesiące to w polskich warunkach LR. Kluczowa jest infrastruktura a ta w ciągu 12 miesięcy będzie istotnie lepsza (ale jeszcze daleka od ideału). I jeszcze jedno - opieramy się na sieci tańszych i niezawodnych SuC z ceną ok. 1,7 zł za 1KWh. Przy podróżach 2-3 razy w roku mamy dogodny dostęp do wszelkiej maści szybkich GreenWay, Orlenu, Shela i tym podobnych po 3 zł za KWh w każdym kierunku i oznacza to zwyżkę w ciągu roku o 100-150 zł max względem tego co zaoszczędzilibyśmy większą pojemnością ale większym zużyciem LR. LR ma względem SR lepsze audio ale to w SR gra naprawdę bardzo dobrze na tle innych aut. LR ma lepsze przyspieszenie ale SR też przyspiesza doskonale i pytanie czy to lepiej niż doskonale będzie w częstym użytku czy na pokaz przed znajomymi. LR ma napęd na wszystkie koła ale SR ba bardzo dobra trakcję i mnie nie zdarzyło się jej stracić nawet w warunkach zimowych. I na koniec - jechałem ostatnio w 3 osoby w warunkach zimowych SR z felgami 19 (nieaerodynamicznymi), na oponach zimowych (niszowej firmy z etykietą C ) w temperaturze otoczenia ok -2 i na trasie Warszawa - Katowice bez doładowywania zostało mi 8% ale zastrzegam że nie przekraczałem 130 km/h (raczj bliżej 120 km/h). Przy 5 osobach na pokładzie i prędkości 150 km/h nie da się tego zrobić bez doładowywania. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
SR czy LR