Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Średnie zużycie energii - jak to u was jest?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="swistak, post: 190616, member: 3820"] A jakie macie wrażenia przy temperaturach z okolic 0st? Ja zauważyłem wzrost ogromny. Aż przejechałem się w testową trasę z prędkością 100km/h przez 15km. Wynik bliski 200Wh/km, gdzie w lecie z klimą miałem ok 140. Średnią od września mam 155. A średnia z ostatniego ładowania to aż 225. Dziś, przy temp. +4st było już całkiem normalne zużycie. Sporo mam zużycia przy pozycji "kondycjonowanie baterii". Ale to już przy tak nie za niskiej temperaturze (między -2 a +2)? No i to nie jest LFP przecież, które opisuje się jako bardziej wrażliwą. Żeby nie było, nie narzekam, doświadczam :), uczę się przewidywania :P. I druga kwestia. Pisaliście, że moc znamionowa systemu podgrzewania baterii to 7kW. No tak, to sporo gdy ma działać. Macie może widzę co do mocy znamionowej: - grzania kierownicy (strzelam ok 300-500W) - ogrzewania w kabinie (strzelam 2kW) - klimatyzacji (strzelam ok 500W) - pompy ciepła (tu nie mam pojęcia, bo wydaje mi się że to osobne urządzenie niż klimatyzacja, gdyż wymiennik jest w innym miejscu). [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Highland Forum • Tesla 3 Highland
Średnie zużycie energii - jak to u was jest?