Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SPACEX, ELON MUSK i okolice
Starlink Forum •
Starlink zrobił ze mnie durnia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Polonus, post: 94342, member: 2177"] Mam Starlinka w USA, w moim kamperze, już od jakiegoś czasu. Miałem prostokątną, standardową antenę za 600 dolarów, ale tej nie można było używać w czasie jazdy, więc gdy Starlink wypuścił nową antenę, właśnie dla tych użytkowników, którzy chcą mieć dostęp do Netu w czasie poruszania się pojazdem, kupiłem ją mimo wysokiej ceny - z wysyłką i podatkiem niemal $2700. Radość moja trwała krótko, bo Starlink znowu zmienił regulamin i zmienił też cenę. Jest promocja, można ją kupić o 600 dolarów taniej, co niezbyt ucieszyło tych, którzy zapłacili starą cenę, ale, co gorsza, nie można jej już używać w czasie jazdy, chyba, że się wykupi droższy serwis. Cytat z listu, jaki od nich otrzymałem: <<-Standard service -> Standard Starlink -Priority service -> High Performance Starlink -Mobile service -> Standard Starlink -Mobile Priority service -> Flat High Performance Starlink Can I use Starlink in motion? Mobile Priority (available on "Maritime") service plans are designated for in-motion use with Flat High Performance Starlink. In motion use in not permitted for all other service plans, as described in Starlink's Fair Use Policy.>> Czyli w czasie jazdy mógłbym jej używać tylko po zmianie serwisu na "Mobile Priority", czyli miesięczna opłata wzrosłaby ze $150 za nielimitowany Internet do $250 za 50 GB (co mi starczy na dwa dni), albo $1000 za 1TB. Biedny może nie jestem, ale tysiąc dolarów miesięcznie za Internet to jednak lekka przesada, nie sądzicie? Co gorsze, ta stara, tańsza antena miała pewną zaletę w stosunku do tej nowej - miała 45-metrowy kabel, więc gdy kamper stał w cieniu pod drzewem, można ją było umieścić w miejscu, z którego był niezasłonięty widok na satelity. Teraz nowa antena jest na stałe przykręcona do dachu samochodu, więc parkując albo cień, albo Internet. A ja, kupując ją, po prostu wyszedłem na głupka. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SPACEX, ELON MUSK i okolice
Starlink Forum •
Starlink zrobił ze mnie durnia