Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SPACEX, ELON MUSK i okolice
Starlink Forum •
Starlink zrobił ze mnie durnia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 94451, member: 89"] Jakoś liczysz ile droższy jest starlink od jakiegoś comcastu czy czegoś co tam masz w domu, więc jak już się rozpędziłeś w liczeniu, że 40x droższy to ja sobie żartowałem, żebyś teraz zrobił takie ćwiczenie z liczeniem kosztów operatora. Sam piszesz, że masz internet za 25$, więc nie rozumiem. Od początku starlink miał być: affordable internet access for communities without it. Much better and much cheaper than what is available today via mobile or satelite. Z tego co piszesz nie masz problemu wykluczenia komunikacyjnego / internetowego, więc w twoim przypadku po prostu chcesz sobie umilić życie w camperze, czy tam samochodzie, czy tam łodzi... Nie ma to znaczenia. To nie jest pierwszą potrzeba, tylko fanaberia ;) Wiesz jak ja bym się czuł. Nie zużywał bym w camperze 25 GB internetu dziennie, tak jak Ty. Pewnie nie zużywał bym nawet 1 GB dziennie. Jak jadę w Bieszczady na tydzień to używam jakiegoś biedackiego 3g do jakiegoś pobierania maili i wiadomości na komunikatorach przez większość pobytu, bo tak naprawdę, zwiedzam, zaliczam wycieczki i nie siedzie w kompie / telefonie cały dzien. Jak już chce ściągnąć film na wieczór, to robię to jadąc do miasta gdzie jest 4g i pobierając go offline. Bawi mnie Twoje oburzenie i dokładnie dlatego napisałem, że w dupach się poprzewracało ;) Ps. Ten najbogatszy człowiek na ziemi ma te wszystkie pieniądze w akcjach/udziałach swoich firm, więc jak zacznie rozdawać za darmo internety rozwydrzonym kamperowiczom, to ani nie będzie na tym zarabiał ani nie będzie spełniał swojego filantropijnego widzimisię - dostarczania internetu społecznościom wykluczonym komunikacyjne. Osobiście uważam też, że strasznie słabym jest zaglądanie mu do portfela i pisanie o cenach starlinka w kontekście bogactwa jego twórcy. Jak już chcesz rozliczać innych z ich pieniędzy, to zapytaj Bezosa, Zukerberga albo innego bogacza, co dobrego zrobili ze swoim majątkiem? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SPACEX, ELON MUSK i okolice
Starlink Forum •
Starlink zrobił ze mnie durnia