Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SPACEX, ELON MUSK i okolice
Starlink Forum •
Starlink zrobił ze mnie durnia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="consigliero, post: 95052, member: 286"] W Polsce nie wiem co musiałbym robić aby sobie pozwolić na starlinka. Na wycieczkach przeważnie korzystamy z mobilnego internetu lub wi-fi ale trzeba cały czas być czujnym w rejonach przygranicznych. Wracając ostatnio i wyjeżdżając z BIH a wjeżdżając na Węgry czyli teren wspólnoty, włączyłem w telefonie swoim oraz żony roaming danych. W rezultacie żona nabiła 5 Mb za 158 PLN a u mnie nic się na szczęście nie pojawiło. Mając dom na wsi nie mieliśmy wyboru, pojawiła się możliwość starlinka ale cena nie na naszą kieszeń, dlatego internet też się opiera na dostawcy mobilnym. W chwili obecnej wydawało mi się na koniec kwietnia że osiągnąłem szczyt możliwości technicznych, agregacja dwóch pasm 2100 i 2600 dawała bardzo dobre rezultaty do końca kwietnia. Niestety to jest internet mobilny, nie wiem co zrobili na BTS z którego mam internet, ale chyba wyłączyli pasmo 2100 bo nie mogę już dostać takiego połączenia i opieram się tylko na jednym paśmie, to i tak jest lepiej niż w trybie automatycznym. Wtedy internet ciągnie z BTS w odległości 12,5 km a nie z odległości 8,5 km. Za 1000 GB internetu miesięczne płacę 60 PLN i wykorzystujemy może połowę tej wielkości. Może kiedyś włączą ponownie pasmo 2100 i będzie można uzyskać DL na poziomie 90-100 Mbps a nie jak obecnie na 2600 tylko 50-65. [MEDIA=youtube]1MWFK522YhI[/MEDIA] [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SPACEX, ELON MUSK i okolice
Starlink Forum •
Starlink zrobił ze mnie durnia