Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Straty na ładowaniu - ile?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="bchmiel75, post: 89887, member: 1351"] Cześć! Mam pytanie z zakresu ładowarek domowych. Wkrótce będę odbierał swoje Niro i stoję przed dylematem wyboru ładowarki. Zakładam, że ładowanie będzie realizowane głównie w domu. Mam FV, więc będziemy się bawić w "łapanie słońca", żeby możliwie najoszczędniej zasilić samochód elektryczny. Co do samej ładowarki, to wiem na razie tyle, że otrzymam standardową ładowarkę 230v typu "kabel z cegłą". Dodatkowo mogę sobie dokupić Wallboxa z zasilaniem 3-fazowym ale niedawno dealer oznajmił, że mają też w opcji ładowarkę 3-faz w wersji "kabel z cegłą". No i w sumie nie wiem, czy warto wydawać kasę na taką dodatkową ładowarkę, czy nie. Rozumiem różnicę: będę ładował szybciej. To mi się może przydać, ale wcale nie musi - zazwyczaj pewnie będę ładował w nocy a tylko w weekendy, w słoneczny dzień, w ciągu dnia. Jakie są zalety ładowarki 3-faz, oprócz szybkości ładowania? Pytanie drugie: czy warto kupować ładowarkę od dealera Kii, czy lepsze produkty można dostać na wolnym rynku? Ktoś ma, może się pochwalić, polecić, a może odradzić...... ? W opisach i na filmikach marketingowych wszystko jest takie piękne i sprawne; ciekaw jestem opinii praktyków. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
KIA
Kia e-Niro Forum • Kia Niro EV 39,2/64 kWh
Straty na ładowaniu - ile?