Stuk z zawieszenia - ktoś, coś ?

Krystian85

Zadomawiam się
Daj znać gdzie kupiłeś te sworznie ze sprężynkami? Swój jeden sworzeń też pogiąłem (dół prawa strona), wyprostowałem na imadle ale więc chętnie wymienię na nowy, w sumie nie wiem czy nie powinno się tego wymienić za każdym serwisem, gdy ciężko wychodzi - czubek jest już wtedy rozwalony a i pogiąć jest łatwo.
Kupiłem w sklepie motoryzacyjnym (namierzyli bez większego problemu) - zaciski mimo że nie ma logo są Brembo.

Krystian85

Zadomawiam się
A ten EPB mode czy jak sie tam zwie nie dziala ? Myslalem ze to cofa tylne zaciski.

Po co kombinować - włącz tryb holowania. Wtedy tylny hamulec "ręczny" się luzuje (pamiętaj mieć podparte auto, o ile w całości nie jest powietrzu bo ucieknie ;) ). Cofasz tłoczki i lecisz z wymianą. Nie zapomnij ( co wskazuje manula) uruchomić polerowanie klocków hamulcowych po wymianie.

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Daj znać gdzie kupiłeś te sworznie ze sprężynkami? Swój jeden sworzeń też pogiąłem (dół prawa strona), wyprostowałem na imadle ale więc chętnie wymienię na nowy, w sumie nie wiem czy nie powinno się tego wymienić za każdym serwisem, gdy ciężko wychodzi - czubek jest już wtedy rozwalony a i pogiąć jest łatwo.