Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Stuk z zawieszenia - ktoś, coś ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="cooler, post: 230121, member: 274"] Dodam swoje doświadczenie, mam już auto po gwarancji więc robię podstawowe rzeczy sam, przy okazji zmiany kół na letnie sam zrobiłem serwis hamulców przód (tył wymieniany niedawno) i mam parę uwag: - pomimo płatnych zlecanych Tesli serwisów hamulców zaciski z tyłu stały i klocki także się odkleiły (pewnie ciągle tarły więc grzały). Do wymiany tarcze (zdarte w części) i klocki (odklejone). - pomimo corocznych płatnych serwisów w Tesli gdy robiłem to sam to mam wrażenie że nic nie było robione: sworznie były totalnie zapieczone zarówno w zacisku jak i w miejscu gdzie ślizgają się klocki, nie mogłem ich wybić porządnym młotem, oczywiście jeden z 4 się pogiął. W tym roku auto zimą nie jeździło, gdyż stało w serwisie przez 2 najgorsze miesiące. - prawa strona była dużo bardziej zardzewiaa niż lewa (?!), w efekcie nie mogłem wybić sworznia i go pogiąłem. - tłoczki pracują tak lekko że bez problemu można wciskać je palcem (!) i oprócz ww problemów gdyby serwisować 2x do roku przy okazji zmiany kół to te hamulce są nieśmiertelne. :) Mam też pytanie: Jak wcisnąć tłoczki w zaciskach tył? Oglądałem film na którym aby to zrobić gość rozkręcał moduł od ręcznego i wkręcał jakąś śrubę, ale to wg mnie głupota i powinno dać się to zrobić prościej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Stuk z zawieszenia - ktoś, coś ?