Stukanie zawieszenia przedniego

buri1

Nowy na Forum
Tesla 3rwd 5000 km.
Zastanawia mnie czy też macie stukanie zawieszenia przedniego podczas jazdy po dziurach. Bie chodzi mi o to skrzypienie tylko stuki jakby z maglownicy. Jak droga jest tylko pofałdowana to jest cicho ale jak są dziury łaty asfaltu to coś tłucze.

ciastek

Pionier e-mobilności
Co chwila mi jakiś dźwięk nie pasuje, lecz problemu pozbywam się lewą rolką. ;)
Zacznij od opróżnienia frunka.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Tesla 3rwd 5000 km.
Zastanawia mnie czy też macie stukanie zawieszenia przedniego podczas jazdy po dziurach. Bie chodzi mi o to skrzypienie tylko stuki jakby z maglownicy. Jak droga jest tylko pofałdowana to jest cicho ale jak są dziury łaty asfaltu to coś tłucze.
Znajdź dobrego mechanika i poproś o podkręcanie śrub w zawieszeniu. U mnie pomogło.

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Czy słychać niedokręcone koła?
W Teslach stosuje się wyższy moment dokręcania śrub, a większość warsztatów ogumienia o tym nie wie.

broz_tito

Zadomawiam się
Tesla 3rwd 5000 km.
Ja mam obecnie 4500 ale od 2000 słuchać gluche stukanie z przedniego zawieszenia. Wyjąłem nawet frunka i całość przodu wyciszyłem matami łącznie z frunkiem od zewnątrz, ale nic nie pomogło.