Subskrypcja FSD

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tesla uruchomiła subskrypcje FSD dla samochodów z HW 3.0. Cena subskrypcji uzależniona jest od aktualnie posiadanej wersji AP. Dla pojazdów posiadających standardowego AP - koszt miesięczny to 199$, dla tych co posiadają EAP - koszt miesięczny to 99$.
W samochodach wyposażonych w HW 2.5, należy wymienić komputer aby moc korzystać z subskrypcji. Koszt wymiany to 1500$.
Subskrypcja jest przypisana do samochodu, a nie do konta, wiec osoby posiadające kilka samochodów, musza zdecydować do którego samochodu wykupić subskrypcje.

krzyss

Pionier e-mobilności
bo ja wiem? 200 dolarów kontra 10tys dolarów? myślałeś że za 20zł dadzą?
Stawialem na jakies 49-99€
W tej cenie nie sadze zeby ktos sie interesowal, ale nie jestem analitykiem. Wydawalo mi sie ze niska cena zacheca ludzi, a tu raczej nie o to chodzilo.
Pamietac tez trzeba ze u nas pewnie bedzie to 199€ + vat…

danielm

Pionier e-mobilności
W tej cenie nie sadze zeby ktos sie interesowal, ale nie jestem analitykiem. Wydawalo mi sie ze niska cena zacheca ludzi, a tu raczej nie o to chodzilo.
tak tylko że Elon twierdzi że FSD to wartość jakieś 100 tys dolców :D a obecna cena 10tys dolców jest ceną promocyjną bo to tylko BETA. oczywiście jak masz miliardy dolców na koncie to czy 10tys czy 100tys nie robi Ci różnicy

danielm

Pionier e-mobilności
tak ale pamiętać również trzeba że kupno FSD z autem to 40tys zł. w dodatku nie przechodzi na kolejne auto. więc dużo bardziej opłaca się płacić 800 zł miesięcznie wtedy gdy masz ochote niż zapłacić z góry 40tys. chyba że planujesz jeżdzić tym samym autem dłużej niż 4 lata.

krzyss

Pionier e-mobilności
tak tylko że Elon twierdzi że FSD to wartość jakieś 100 tys dolców :D a obecna cena 10tys dolców jest ceną promocyjną bo to tylko BETA. oczywiście jak masz miliardy dolców na koncie to czy 10tys czy 100tys nie robi Ci różnicy
Jak mnie odwiezie na bani do domu 100km sama z imprezy to moge zaplacic tyle. Ale w sytuacji kiedy to jest BETA to cena zupelnie mi nie pasujaca :)

danielm

Pionier e-mobilności
Jak mnie odwiezie na bani do domu 100km sama z imprezy to moge zaplacic tyle. Ale w sytuacji kiedy to jest BETA to cena zupelnie mi nie pasujaca :)
od 2019 tesla będzie mogła robić za robotaksówke czyli jak jej nie potrzebujesz będzie dla ciebie wozic ludzi niczym uber i będzie dla ciebie zarabiać więc te 10tys dolców zwróci się w kilka miesięcy :)

krzyss

Pionier e-mobilności
od 2019 tesla będzie mogła robić za robotaksówke czyli jak jej nie potrzebujesz będzie dla ciebie wozic ludzi niczym uber i będzie dla ciebie zarabiać więc te 10tys dolców zwróci się w kilka miesięcy :)
Tak tak, maja poslizg dwa tygodnie 🙃