Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
SuC Szczecin
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="matros, post: 168285, member: 2854"] Nowogard Ionity. Wczoraj ładowałem się tam drugi raz. Trasa Haga-Słupsk. Z mojego doświadczenia na tej trasie wynika że aby najszybciej dojechać to, muszę ładować się dwa razy na Tesla SUC i dwa razy Ionity. Wszystko po to żeby ładować się w przedziale gdzie prędkość ładowania jest największa. Przy takim założeniu w Szczecinie mam zbyt wysoki stan baterii żeby się zatrzymywać i/lub musiałbym zbyt długo się ładować żeby mi do Słupska starczyło. A to Ionity działa całkiem sprawnie i w razie co w pobliżu jest stacja MOL z szybką ładowarką, gdyby Ionity nie działało. Gdybym jechał tylko po SUC wg tego co Tesla pokazuje, to prodróż wydłuża mi się o godzinę (kiepskie lokalizacje + dłuższe postoje na ładowanie) W drodze powrotnej Szczecin też mi odpada. Startując ze Słupska z pełną baterią znowu ląduję na Ionity ale w DE. Ale dobrze że i w Polsce pojawia się co raz więcej dużych hubów do ładowania EV. Do Polski przyjeżdżam kilka razy w roku i sytuacja z dostępnością szybkich ładowarek polepsza się w zasadzie z miesiąca na miesiąc. Widać też że przybywa elektryków na drodze. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
SuC Szczecin