Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
SuC w Polsce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="storm, post: 169347, member: 2386"] Codziennie czytam jak ktoś pisze, że brak SuC jest spowodowany: - słabą kondycją polskiej infrastruktury przesyłowej, - długim czasem oczekiwania na przyłącze, - problemami z UDT, - niechęcią właścicieli obiektów do współpracy i użyczenia miejsca W/w aspekty to niewielki problem. 90% winy to brak zaangażowania ze strony Tesli. Pozwolę się podzielić moim doświadczeniem. W 2021 zaangażowałem w szukanie lokalizacji pod SuC. Namawiałem właścicieli obiektów i stacji paliw przy przelotowych trasach. Dwa obiecujące tematy w SUPER lokalizacjach zostały zgłoszone do Tesli przez formularz. Zdobyłem też kontakt do osoby z Tesla Berlin (odpowiedzialnej w tamtym czasu za SuC). Obiecał się tym zająć. Niestety nawet nie podjęli próby kontaktu. Totalnie ZERO - nikt nie odpisał, nikt nie zadzwonił. Jak nie mieli wtedy funduszy lub planów rozbudowy, to widząc na mapie takie lokacje powinni chociaż jakieś wstępne rozmowy podjąć, obiecać że odezwą się w przyszłości. Po totalnym olaniu przez Teslę jeden z obiektów nawiązał współpracę z innym operatorem i na dzień dzisiejszy już działa tam 6 szybkich ładowarek DC. Podkreślam: 6 szybkich DC (często czytam, że tylko Tesla buduje wielostanowiskowe szybkie DC i dlatego jej tak ciężko idzie). Szkoda że w tamtym czasie tak słabo to działało, bo zapewne przypadków podobnych do mojego było więcej. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Supercharger – stacje ładowania Tesli
SuC w Polsce