SuC z non-Tesla

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Mam konto non-Tesla. W Europie wszystko wygląda u mnie OK. Ale teraz przy okazji wypady do Kalifornii, widzę niektóre (w zasadzie większośc) SuC na szaro (tylko mała ilość SuC jest na czerwono). W Europie, SuC które nie są otwarte dla non-Tesla po prostu nie widzę.

A tu, nawet jak kliknę w taki szary SuC, to apka pokazuje, że niby mogę wystartować ładowanie (jeszcze nie próbowałem).

Czy ktoś wie, co oznaczają te szare SuC?

Screenshot_20240820-103040.png

nabrU

Moderator

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Hmm. Apka pokazuje, że na tych szarych SuC mogę się ładować. Więc nie wiem.

Jak wspomniałem, W Europie, SuC które nie są otwarte dla non-Tesla w ogóle nie widzę w apce.

To musi znaczyć coś innego (chyba). Będę musiał pożyczyć jakiegoś elektryka non-tesla, i wypróbować :).

Screenshot_20240820-125813.png

nabrU

Moderator
Ale skrin który wrzuciłeś powyżej to nie jest SuC tylko Teslowy słupek TWC (destination charger)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
No faktycznie. Moja wina.

Przejechałem się wczoraj do jednej takiej szarej lokalizacji. I to są po prostu punkty ładowania AC w garażu podziemnym budynku mieszkalnego. Wygląda na to, że w Kalifornii wspólnota mieszkaniowa dogaduje się z Teslą na obsługę tych wspólnych TWC dla mieszkańców (np. billing). Tylko, czy to się opłaca mieszkańcom (0.40 USD/kWh). Muszę się podpytać koleżki, ile kosztuje normalnie prąd w domu.

A SuC-ów otwartych dla non-tesli to faktycznie, jak na lekarstwo.