Summon

sredni

Zadomawiam się
Od ostatnich dwóch-trzech aktualizacji nie działa mi summon. Objawia się to tym, że jak naciskam przycisk do tyłu/przodu to zapalają się światła (i włącza się dźwięk cofania), słychać, że samochód przygotowuje się do ruszania i się wyłącza. Też tak macie czy mam zgłaszać do serwisu? Odrazu napiszę, że w tych miejscach w których próbuję wcześniej działało bez zarzutu.

ciastek

Pionier e-mobilności
Objawia się to tym, że jak naciskam przycisk do tyłu/przodu to zapalają się światła (i włącza się dźwięk cofania), słychać, że samochód przygotowuje się do ruszania i się wyłącza. Też tak macie czy mam zgłaszać do serwisu?
Mam problem z Summon i Inteligentym Summon od zawsze. Ostatnio zacząłem podejrzewać, że to wina słabego bluetooth w telefonie.
Sprawdź z innym telefonem, a dowiesz się czy potrzebny serwis.

sredni

Zadomawiam się
Mam problem z Summon i Inteligentym Summon od zawsze. Ostatnio zacząłem podejrzewać, że to wina słabego bluetooth w telefonie.
Sprawdź z innym telefonem, a dowiesz się czy potrzebny serwis.
Przestało to działać też i u mojej żony więc raczej to nie problem telefonu.

Michal

Moderator
Chyba, że oboje macie ten sam model ;)
Ja używałem tylko raz na próbę jakiś miesiąc temu i było ok.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wg mnie od ok 2 lat jest gorszy niż był. Totalne dno.
. Nie m nic przyjemniejszego jak, zdechnie w połowie bramy garażu tak sympatycznie,, że drzwi nie da się otworzyć. Po kilku takich numerach przestałem go używać

Jak pisałem były czasy gdy jeździła Tesla jak pies za mną. A jak się zostawiło, drugi telefon w środkun to nie było ograniczenia dystansu, nawet po BT A nie WiFi jak USA robila nieźle manewry.
Można było nawet jechać będąc w środku summonem

Last edited:

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Szkoda, że nie ma funkcji pamięci parkowania jaką ma VW i zapamiętuje drogę do 50 m przed naszym miejscem i kieruje tam samochód, podczas gdy my możemy kontrolować całą sytuację z poziomu smartfonu, stojąc obok.

piotrazz

Posiadacz elektryka
Ja nawet nie mam ikonek Summon, mimo że mam rozszerzony autopilot. 1Q23
Jak nie masz już czujników parkowania to pewnie dlatego. Ja w M3 (Tesla Vision) mam EAP i Summon niestety nie jest aktywny.

grregg

Fachowiec
Odkopię trochę starego kotleta. Czy ktoś z Was się orientuje jak teraz jest z tym summon i z funkcją parkowania?
Mam teslę bez czujnikow czyli z vision. Ikonka summon się nie wyświetla i też nie pojawia mi sie opcja parkowania przy wolnej jezdzie.
Szczególnie zależy mi na summon. Jeżeli by to działało dobrze to po zakończonym leasingu chciałbym rozszerzyc autopilot i przekazać auto rodzicom. Mają wąski garaż i zazwyczaj parkują na zewnątrz. Także taka funkcja byłaby idealna.