Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Tematy ogólne
Świat to za mało.. czyli auto daje radę tylko prądu brak
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="JareG, post: 27388, member: 416"] Masz po prostu fajną krzywą ładowania. Ja w e-Soul'u mam tak: raz mi sie trafiło podłączyć na GW 90kW (3.10, godz. 21, padało), i od 10-55% było 75kW (zaczęło ładować od 63kW), 55-60% trochę ponad 60kW, 60-65% ok 55kW i dojechałem do prawie 80% baterii na okolicach 50kW. A to Radomsko to 50kW.. więc pacjent przy 70% baterii i takiej temperaturze miał nienajgorsze to ładowanie :) Po prostu Ty masz znacznie lepsze :D Też się tam ładowałem, jeszcze jak był sprawny (i w ogóle był, bo teraz podobno fizycznie go nie ma) booster, i wyciągnąłem max z e-Soul'a czyli 75kW.. ale ze dwa miesiące wcześniej na tej samej ładowarce nawet na AC nie mogłem się podładować (CCS był zajęty) bo mnie odrzucała. Ogólnie z ładowarkami jest tak, że nie masz gwarantowanej mocy ładowania, i za każdym razem może być nieco inna. A to fakt. Patrząc na to, jak szybko idzie uruchamianie nowych DC to słabo może być na trasach.. trza będzie tak planować, żeby ładować się w miejscu docelowym, albo w ogóle pyknąć trasę w dwie strony bez doładowywania.. ew. z malutkim, na AC albo wręcz z gniazda siłowego na stacji. Zazwyczaj maksymalnie 1h wystarczy, żeby dojść w okolice 80% baterii 64kWh w zależności od tego, ile trzeba naładować. W e-Soul'u 64kW mam przy normalnej jeździe ok. 400km, przy kilku stopniach na plusie.. ale przy prędkości 90-100km/h - a mówiąc szczerze ten odcinek A2 od Łodzi do W-wy to na ogół jest tak zapchany, że i tak nie poszalejesz z prędkością.. zdarzało mi się w niedzielę przed 18 jechać tam 60/h, bo tak wszyscy jechali, na obydwu pasach.. Pozdrawiam [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
SZYBKIE stacje ładowania: GreenWay, Ionity, ...
Tematy ogólne
Świat to za mało.. czyli auto daje radę tylko prądu brak