Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Szybki wypad na Litwę
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="elektryk, post: 96692, member: 2029"] Ok wróciłem i moje spostrzeżenia na szybko z trasy ~1750 km Kraków-Wilno-Kraków: - po przejechaniu na Autopilocie ponad 90% trasy jestem teraz wielkim fanem AP - nie dał bym rady jej sam przejechać bez zmiany kierowcy lub dłuższego odpoczynku (na całej trasie miałem kilka wyhalucynowanych hamowań, ale nie gwałtownych) - absolutnie nie ma się coś bać baterii 60 kWh w 3 RWD, zanim zdążysz zamówić jedzenie samochód już informuje że można kontynuować podróż - W Wilnie jest mnóstwo wszelkiej maści elektryków w tym Tesli, darmowe parkingi publiczne dla EV, całkiem sporo ładowarek, nawet jest sieć SPARK car sharing tylko z elektrykami i wygląda że ludzie jej używają bo samochodów tej sieci jest dużo, różnych modeli i ciągle je widać w ruchu i na parkingach. - Mnóstwo ciężkiego sprzętu wojskowego, wozy bojowe, itd. jadącego z Litwy na południe. Praktycznie wyłącznie ładowanie na Superchargerach poza jednym w Wólce Kosowskiej (140kW) i jednym niewielkim postojowym AC w Trakai (darmowa ładowarka tuż pod zamkiem, bez ładowania parking kosztuje 1.5 EUR/h). W sumie z Krakowa do Kowna dwa ładowania (start z 100%, Wólka Greenway + Białystok), z Wilna do Krakowa 3 ładowania (start z 70%, Kowno, Białystok, Radom). Supercharger w Kownie 250 kW, 8 słupków, niedaleko Lidla, brak toalety bo restauracja przy SuC chyba jest w remoncie, ładowanie całkowicie darmowe. Nie mierzyłem dokładnie zużytej energii, ale pomiędzy ładowaniami średnio ~145-155 Wh/km, jazda dop +5-10km. Moja średnia z 4100 km przebiegu to 143 Wh/km. Prognoza baterii z kilkoma ładowaniami po drodze jest zabugowana - raz źle pokazywała czas dojazdu do najbliższego punktu, raz źle stopień naładowania przy dojeździe. Trzeba wyznaczyć jeszcze raz i się poprawia. Jak ktoś nie był w Wilnie/Kownie to polecam, można szybko objechać, infrastuktura ok. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Szybki wypad na Litwę