Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 10692, member: 89"] Niestety tam rzeczywiście może być problem, bo w FR mają duże dopłaty (7k eur do ceny 45k i 3k eur do 60k) i pewnie nie jest im łatwo sprzedać bez nich. Co ciekawe te auta, które się pojawiły na chwilę wczoraj, miały jako miejscowość wpisane miasto z Holandii. Ps. Przypomniałem sobie jak szukałem ponad rok temu Tesli po EU (nie były wtedy jeszcze dostępne w PL i obdzwoniłem chyba wszystkie salony) i ciekawostka - wydaje mi się, że oni tam mają taki wspólny rynek pomiędzy niektórymi krajami. Gość z FR był w stanie sprawdzić jakie samochody są dostępne w NL i chyba BE. Podobnie gość z DE miał wgląd w AT i CH. Niestety nikt z kim rozmawiałem nie miał dostępnej całości. Ale ogólnie widzieli więcej aut niż jest dostępnych na stronie - mieli taką wewnętrzną wersję - szczególnie z autami używanymi i "po demo". Wracając do sedna - większość nie miała pojęcia czy mogą sprzedać auto komuś z PL, a jak w danym kraju były jakieś dopłaty to już zupełnie im się to nie mieściło w głowie. Przy czym jak powiedziałem, że szukam używki to było łatwiej. Prawie dogadałem się wtedy na naprawdę tanią używaną TM3LR2019 z DE chyba za 40k eur (wtedy zdarzały się takie ceny, a teraz już nie). Nie wypaliło, bo był piątek, i powiedzieli mi, że musieliby mieć u siebie przelew i odbiór w poniedziałek, bo kończy się kwartał :p Stawałem na głowie ale no nie dało się przelać takiej kasy do DE w weekend, żeby mieli na koncie od rana, w poniedziałek załatwiać już rejestrację i odebrać auto do końca dnia - miesiąc później otworzyli sprzedaż w PL. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
TESLA
Tesla Model 3 Forum • Tesla 3, TM3 SR+, LR, Perf
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź