Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Taryfa G12 i G12w
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="OldSeb, post: 188336, member: 3190"] Podczepię się pod wątek bo odrobinę pasuje do mojej sytuacji ;-). Otóż mam w chwili obecnej dom letniskowy z taryfą G12w. W perspektywie zakupu auta ev kombinowałem czy nie zamontować instalacji PV, czekałem z tym na te mityczne taryfy dynamiczne i wirtualnego prosumenta. Idea była piękna ale na teraz wirtualny prosument przesunięty w czasie na nie wiadomo kiedy a taryfy dynamiczne to zdaje się duży niewypał ze względu na zaproponowane przez ZE stawki za kWh tudzież abonamenty. Pytanie zatem jest takie czy ktoś kojarzy czy dla nowych instalacji pv w chwili obecnej przejście na taryfy dynamiczne jest obowiązkowe czy tez można zostać przy taryfie G12w i oddawać prąd do sieci po tych złodziejskich stawkach miesięcznych ? W chwili obecnej jest takie zamieszanie że nigdzie nie mogę dokopać się tak prostej informacji. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Taryfa G12 i G12w