Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Taryfa Pstryk - ceny dynamiczne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="PrL, post: 256739, member: 2463"] Miałem ten dylemat co Ty. Podpisałem umowę z Pstryk. Dostałem od razu info w apce jaka jest pełna cena za prąd wraz dystrybucją. Porównywałem to z obecną moją taryfą (Stoen dystrybucja + Respect energy umowa z 2024 gdzie było korzystniej niż mrożone taryfy ). Sledziłem ceny prądu przez ostatni miesiąc i zrezygnowałem z Pstryk (w ciagu 2 tyg). Własnie dlatego by nie podporządkowywać wekkendów słonecznych do ładowania auta. Obecnie mam taryfę G12, dla Pstryka powinno być G12w bo nie uzbiera się oszczedności w słoneczne dni wolne. Obecnie w nocy gdy nie wieje cena najniższa całościowa to 71gr (a w taryfie G12w nalezy dodać koljne 5gr bo jest troższa dystrybucja czyli 76gr), gdzie w mojej taryfie mam cenę całościową po 65gr. Z moich obserwacji całego miesiąca profity przez ostani miesiąc taniej nałdowałebym tylko pomiedzy 13-15 w tygodniu i w weekend w tych godzinach. Tyle że w tym czasie moje auto stoi poza własnym punktem ładowania :) Dedykowana taryfa pod Pstryk to G12W - słoneczne lub wietrzne dni wolne od pracy dla liczników pod EV bez PV, magazynu energii. Godzine południowe tylko dla tych co mają pracę zdalną. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Taryfa Pstryk - ceny dynamiczne