Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Tauron - bilansowanie m.fazowe / rozliczenia okresowe / ilość energii w magazynie.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="consigliero, post: 11768, member: 286"] Taryfę przytoczyłem dla rozluźnienia oraz potwierdzenia że starałem się ten filmik obejrzeć ze zrozumieniem. Biorąc swój przykład produkuję w trzech fazach, płyta pracuje na trzech fazach, pompa na trzech fazach, wallbox na 3 fazach. Mniemam że jak ładuję i podglądając produkcję to każda faza idzie po równo, oczywiście nie z labolatoryjną dokładnością. Teraz biorąc pod uwagę zużycie to tutaj rzeczywiście może się zdarzyć i być to bardziej widoczne że któraś z nich będzie bardziej obciążona i będę za to rozliczony. Teraz próbując zroumieć sytuację zakładam że na jednej z nich podczas produkcji zabraknie prądu bo zużycie będzie większe, to czy nie jest tak że będzie to uzupełnione z sieci? Chyba zaczynam się zapętlać i nie wiem czy chcę to drążyć. Może teraz mając smart meter będzie mi łatwiej kontorlować to co się odkłada na magazyn i jakie jest zużycie na miejscu. Nie bardzo rozumiem jak w locie są w stanie przeliczyć te 80 %, z tego co wychodzi na rachunku biorą pod uwagę sumę oddaną do sieci bez podziału na poszczególne fazy, chyba że jest to gdzieś głębiej ukryte i wymagałoby z mojej strony dochodzenia. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
Fotowoltaika / PV
Fotowoltaika – Wasze doświadczenia
Tauron - bilansowanie m.fazowe / rozliczenia okresowe / ilość energii w magazynie.