Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
CHIŃSKIE Samochody Elektryczne
Inne marki, inne modele i pozostałe pytania
Ten rok 2025 będzie należał do chińskich producentów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Bronek, post: 238011, member: 6"] Ale pierdzenie zostało . Moim zdaniem w całokształcie Tesli jeszcze nikt nie przegonił . Bo jak ma jedno lepsze to masę innych rzeczy jest gorzej rozwiazanych.Trzeba patrzeć całościowo na eksploatację np jaka będzie ona za 3 - 4 lat posiadania innego samochodu. Jest nas tu kilku co mają pierwsze Trójki od np 2019 r to kupa lat . Który producent poszedl taką drogą że odmładza swoje "szroty" za darmo? Tesla już nie błyszczy z kilku powodów , ciągły hejt na EV był jako prowodyra zamieszania na niej skupiony , potem brak realizacji marzeń Muska a ludzie widzą świat czarno biało i takie FSD oznacza dla nich że mogą auto bez kierowcy wysłać po piwo . Teraz doszla polityka . Mleko się rozlało i Musk uważany czasem za szalonego inspiratora wynalazcę został tylko szalonym Czas dominacji się faktyczne skończył a trwał z 20 lat ? Co bym kupil mając np 200- 300 tyś ? Kupil bym jednak Teslę Mając 500 + juz bym szukał. Szukając używki tez byłaby to Tesla 300- 400+ wybór jest niewielki . Drogo przy zakupie , drogo potem , Mam brak zaufania do tych nowych producentów ev wątpię ciągle że sie to juz robić nauczyli a co ważniejsze ze im na ev zależy? Będą mnie kroić na serwisach , a do tego poczucie wtórności albo po ICE albo po właśnie Tesli Jesteśmy obecnie w czarnej dziurze oczekiwania na kogoś kto z niej wyskoczy . Na razie część poszła drogą Tesli część idzie po staremu tak aby utrzymać atrybuty znanych Marek Inaczej patrzą też ci co nie mieli do tej pory ev , dla nich jest prościej -Tesla ma nagrabione a co wezmą innego będzie ich cieszyć. Jak mnie kiedyś Leaf. Musk ułatwił wielu rezygnacje z auta co u wielu budzilo strach .Ta asceza juz mniej szokuje ale jednak budzi obawy czy dam radę sie do niej przyzwyczaić .To Elon wyjaśnił tym wahającym ...Wariat zrobił wariackie auto .Idziemy dalej . Ważne jest też po co nam samochód i jak go postrzegamy i ile musieliśmy poświęcić aby go mieć . W kategorii radosnych zabawek motoryzacyjnych Tesla dalej wygrywa a doganiają ją lekko Chińczycy . W kategorii użytkowych aut jest większy wybór ale mniejsza zabawa .Wystarczy jedna os napedzana i np z 250 koni i 6 h7bsek do setki i OK bo to faktycznie wystarczy.aby dobrze jechać O zasięgu nie pisze gdyz z praktyki wszystko co przeleci 300km+ jest dobre . Cena zawsze będzie kryterium najważniejszym w stosunku do gabarytów auta . Małe ma być tanio , duże niedrogo i tak myśli najwięcej klientów . Plusem wartym do opowieści jest jakie to dają gratisy... PS po Tesli naprawdę jestem bardziej wybredny i wybór jest trudniejszy niż po innych autach Do tej pory przesiadałem sie super aut bez zastanowienia .Nowe zawsze było lepsze bo inne , teraz szukając tego nie odczuwam .Zaraza ? Pewnie Covid i babeszjozę powoduje też Tesla ? [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
CHIŃSKIE Samochody Elektryczne
Inne marki, inne modele i pozostałe pytania
Ten rok 2025 będzie należał do chińskich producentów